Žiadny vzťah vám dlho nevydrží? Možno robíte tieto závažné chyby

Nikto nie je dokonalý a preto sa neoplatí ani strácať čas hľadaním dokonalého vzťahu. Avšak sú ženy, ktoré akoby smerujú od jedného maléru lásky k druhému. Vzťahy im nevychádzajú a vždy stroskotajú na zlomenom srdci. Možno si to ani neuvedomujú, ale v ich prístupe ku vzťahu môžu používať vždy rovnaké a nie práve šťastné vzorce.

29.12.2021 15:37
láska, vzťah, muž a žena, partneri Foto:
Vzťah dvoch ľudí nie je príklad z matematiky, kde sa musíte dopracovať k jednému správnemu výsledku.
debata

Nesprávna orientácia

Nehovoríme o pohlaví. Vzťahová koučka Jane Garapick, ku ktorej sa chodia radiť ženy, ktorým pravá láska akoby unikala pomedzi prsty si všíma, že mnoho žien robí rovnakú chybu. Vyberajú si k sebe nesprávneho partnera. Hodnotovo, myslením, charakterom. Vždy ich na úplne nevhodných partneroch pre život s nimi však čosi magicky priťahuje, čomu nevedia odolať. Skúste sa pozerať na svojho partnera optikou dlhodobého vzťahu, nie krátkodobého očarenia.

Muž vás má zachrániť

Veľmi zlá predstava o skutočnosti. Jane Garapick tvrdí, že ženy, ktorých vzťahy končia nešťastne, čakajú od partnera viac, než im akýkoľvek dokáže dať. Očakávajú, že ich má zachrániť, doliať im sebavedomie, životnú istotu, jednoducho má byť princ z rozprávky. No tak skutočné vzťahy nefungujú. Nespoliehajte sa na to, že partner vám nahradí pocit pozitívneho vzťahu, samej k sebe. Jane Garapick totiž hovorí, že do vzťahu musíte vstupovať ako sebavedomá žena a neočakávať, že sebavedomie vám vybuduje partner.

Očakávate konkrétne ciele

Vzťah dvoch ľudí nie je príklad z matematiky, kde sa musíte dopracovať k jednému správnemu výsledku. Je to tanec kompromisov, rozhovorov, očakávaní a spoločnej cesty. Jane Garapick vidí problém mnohých kolapsov práve v tom, že ženy si partnera dosadia do svojej vysnívanej rovnice s domom, autom, dvoma deťmi. Jednoducho partnera vnímajú ako prostriedok k svojmu cieľu a tak to fungovať nemôže. Žiadny muž nechce byť len jednou z premenných v rovnici života jeho ženy.

žena, kučeravé vlasy, úsmev, dôchodkyňa Čítajte aj 5 znakov, že nie ste typ vhodný na dlhodobé vzťahy

Netrávite čas správne

Jane Garapick upozorňuje na častú chybu, ktorú robí mnoho žien. Upriamujú sa príliš na budúcnosť a preto im uniká prítomnosť. Snažia sa neustále žiť v predstavách čo bude, ale uniká im, že partner môže byť nespokojný s tým, čo aktuálne je. No a to nie je nikdy dobrý základ vzťahu, ktorý môže vytrvať.

Príliš veľká uzavretosť

Muž by sa mal isté veci dovtípiť, niečo vyčítať z reči tela aj náznakov. No ak ženy príliš preženú svoju hru na tajomnú, tak to značí problémy. Jane Garapick hovorí, že byť záhadná je sexy na prvom rande. No ak ste spolu pár mesiacov a stále len čakáte, či sa partner dovtípi všetko, na čo myslíte, tak skôr stratí nervy, ako sa trafí do správnej cesty s vami.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #spoločné aktivity #dlhodobý vzťah #otvorenosť #plány do budúcnosti #spoločná budúcnosť #spoločné princípy

+ Zamyslite sa nad momentálnou situáciou a správajte sa podľa nej.
Uzavretie významného obchodu zlepší vašu...

+ Nenamáhajte svoju pokožku, doprajte jej starostlivosť akú si zaslúži.
Nové príležitosti na zlepšenie financií sú...