Krutá pravda! Ženy pracujú dvakrát viac ako muži... Ale, aspoň v tomto sú páni lepší

Vianočné sviatky sú za nami a hoci nás ešte čakajú oslavy záveru roka, to najdrsnejšie obdobie z hľadiska príprav či upratovania celej domácnosti je už azda za nami.

27.12.2021 10:00
upratovanie, čistenie Foto:
Keď príde napríklad na upratovanie vo vzťahoch, výlučne upratuje až 57 percent žien, u mužov toto číslo dosahuje len 13 percent.
debata (7)

Netrúfame si tvrdiť, ako to fungovalo u vás doma – či ste si práce v domácnosti, nákupy, upratovanie, umývanie okien alebo pečenie koláčov a prípravy vianočnej večere spravodlivo podelili s partnerom… Ak však nie, vlastne vás asi neprekvapíme. Prieskumy totiž ukazujú, že ženy niekedy pracujú až dvakrát toľko ako mužský časť tvorstva. Reč je, samozrejme, o platenej, ale aj neplatenej práci.

Keď príde napríklad na upratovanie vo vzťahoch, výlučne upratuje až 57 percent žien, u mužov toto číslo dosahuje len 13 percent. Situácia sa síce rokmi zlepšila a dokonca existuje aj pár činností, v ktorých páni „zvíťazili“ nad ženami.

Počíta sa to? A počítali by ste s tým vy, keď príde na porovnávanie? Dozviete sa, ak si pozriete naše video zo série Viete, že…

Obsah vznikol v spolupráci s Mall.tv.

© Autorské práva vyhradené

7 debata chyba
Viac na túto tému: #práca #upratovanie #ženy verzus muži #porovnanie #mall.tv #Viete že...

+ Na slnku a pri vode síce chutí aj chladený nápoj, ale pozor na tie alkoholické.
Informujte sa vo...

+ Odreagujte sa pri dobrom filme a načerpáte dostatok síl na ďalší deň.
Nemusíte mať za každú cenu najdrahšie...