Schyľuje sa u vás k rozchodu? Odborník hovorí: Toto sú signály, ktoré sa objavia

Každý rozchod je traumatická udalosť. Vzťahom sa však nevyhýba. Čo sa deje medzi dvoma ľuďmi, keď sa objavia myšlienky na rozchod. A kedy je tá chvíľa, keď od myšlienok prejdeme ku konaniu?

07.12.2021 06:00
debata (6)

VIDEO: Reláciu si pozrite tu

Video

Dynamika rozchodov v partnerských vzťahoch má všemožné podoby. Ide pritom o jeden zo vzťahových „momentov“, ktorý asi zažil takmer každý z nás. Či už je reč o rozchode v tínedžerskom veku so školskou láskou alebo rozchádzaní sa po odžitých rokoch dlhodobého partnerstva, možno manželstva. Alebo napríklad o rozchode počas pandémie, ktorá so vzťahmi celkom zamávala.

Signálom, že sa niečo deje, je podľa psychoterapeuta a párového poradcu Vladimíra Hambálka moment, keď si dvaja partneri uvedomia, že už nesnívajú spoločný sen.

sex, pár, vášeň, láska, hádka, problémy Čítajte viac IDE O NÁS: Ak máte doma toxického žiarlivca, zo vzťahu je lepšie odísť

Zaujímavosťou však tiež je, že pri rozchodoch sa často objavuje aj moment, keď jeden sa rozísť chce a druhý nemá poňatia, že sa vo vzťahu niečo deje a že by sa mohlo k rozchodu schyľovať. „Mám aj profesionálnu skúsenosť s ľuďmi, ktorí si do poslednej chvíle nechceli priznať rozchod a pritom ich partner už mal v ruke rozvodové papiere,“ uviedol Vladímír Hambálek.

Ako hosť novej epizódy relácie Ide o nás prezradil rôzne zaujímavosti, ale aj podnetné a cenné informácie o vzťahoch a rozchádzaní sa v nich. Viac si môžete pozrieť v našom videu hore alebo si vypočuť podcastovú verziu relácie Ide o nás.

Podcastovú verziu relácie Ide o nás si pozrite tu:

Podcast si môžete vypočuť aj cez obľúbené aplikácie.

© Autorské práva vyhradené

6 debata chyba
Viac na túto tému: #smútok #rozchod #vzťah #partneri #psychoterapeut #Ide o nás

+ Zvoľte si vhodnú starostlivosť pre vašu pokožku, nepoužívajte hocičo.
Zvážte oblečenie aké nakupujete, môžete sa...

+ Čerstvý vzduch a pohyb vonku zlepšia vašu kondíciu.
Nové projekty v práci vám prinesú vzrušenie a výzvy....