Prečo ste stále single, aj keď nechcete. Tu je 5 najčastejších dôvodov

Byť single nie je hanba. V niektorých prípadoch ide dokonca o životný postoj. Občas sa však stáva, že nechcete byť sama, no vaše vzťahy končia problémami, nezhodami, krachmi. Nájsť si toho pravého akoby bolo nemožné. Možno sa všetko zmení, ak odhalíte 5 najčastejších dôvodov, prečo ženy ostávajú single, aj keď už nechcú.

27.11.2021 10:00
chuť, víno, gastronómia, reštaurácia, rande Foto:
Vždy sa môže nájsť lepší partner.
debata (4)

Necítite sa dobre vo svojej koži

Veľmi častý problém žien, ktorý psychoterapeutka Susan Saint-Welch identifikovala ako častú príčinu, prečo ženám nevychádzajú vzťahy. Necítia sa dobre sami so sebou a majú tendenciu si myslieť, že sa začnú tak cítiť s partnerom. To je prirodzene omyl. Pretože partner nie je spásou, ale má byť seberovnou polovičkou. Ak sa necítite dobre sama so sebou, nespokojnosť budete prenášať aj na partnera a ten ju nebude chcieť znášať večne.

Neviete, čo môžete partnerovi ponúknuť

Opäť ide o problém, ktorý sa podľa Susan Saint-Welch týka slabého sebavedomia ženy. Majú pocit, že vlastne ani nemajú čo partnerovi dať, aby bol šťastný. Samozrejme že muž potom nevníma z partnerky pozitívnu energiu, nadšenie, radosť z toho, že sú spolu. No a potom snaha o vzťah nakoniec vyprchá aj z neho.

mobil, žena , čakanie Čítajte aj Prvé aj druhé rande vyšlo, no zrazu sa váš objav ozýva len sporadicky

Bojíte sa, že ostanete sama

Strach nie je dobrým radcom. Ani pri vytváraní vzťahov. Strach, že si nikoho nenájdete, nie je ideálna motivácia na vzťah. Susan Saint-Welch tvrdí, že muži môžu naozaj nadobudnúť pocit, že ich chcete za každú cenu. A to im dáva signál, aby neostal v tomto prístave. Príliš tlačíte na pílu, a to láske a prakticky vôbec ničomu, neprospieva.

Čo ak je niekto lepší?

Určite je. Susan Saint-Welch sa nesnaží tvrdiť opak. Vždy sa môže nájsť lepší partner, ako aj lepšie auto, lepšia dovolenka, lepšia práca. No ak chcete mať život, ktorý nie je stále len o naháňaní sa za niečím lepším, je dobré tešiť sa z dobrých vecí, ktoré máte. A že to ide dokazujú aj šťastné, hoci nie dokonalé manželstvá.

© Autorské práva vyhradené

4 debata chyba
Viac na túto tému: #láska #randenie #sebavedomie #sebaistota

+ Flexibilita a prispôsobivosť vám otvoria nové cesty.
Momentálne nemíňajte peniaze na veci, ktoré nepotrebujete....

+ Dávajte si pozor na svoje zdravie, nepodceňujte to.
Vaše úsilie bude čoskoro ocenené, vytrvajte....