Pozor na pocity a túžby, ktoré si môžete pomýliť s láskou

Hoci ste presvedčená, že vaše srdce spaľuje láska, v skutočnosti môže ísť len o túžbu po niečom, čo mať nemôžete. Kedy si môžeme túžby pomýliť s láskou?

16.11.2021 15:00
láska, rozchod, žena Foto:
Je to láska! Ste si istá?
debata

Pocit, že sa vám niekto veľmi páči

Máte pocit, že ho milujete, pritom môže ísť len o silnú príťažlivosť. Niekto sa vám tak veľmi páči, fyzicky vás jeho vzhľad priťahuje, že si tento pocit pomýlite celkom ľahko s láskou. Veľmi rýchlo však môže prísť ktosi ešte o čosi atraktívnejší a je po láske.

láska, vzťah, problém, nevera Čítajte viac Prečo ľudia podvádzajú svojho partnera? 8 najčastejších dôvodov podľa prieskumu

Túžba po zakázanom ovocí

Čerstvo ženatý kolega či partner vašej kamarátky – práve to je pre vás „zakázané ovocie“, ktoré nemôžete mať a ktoré vás tak extrémne láka. A hoci ste presvedčená, že z vašej strany ide o lásku, nemusí to byť ani zďaleka tak. Už ako deti najviac túžime po tom, čo nemôžeme mať. A tento pocit nás dokáže prevalcovať aj v dospelosti – v túžbe po niekom „zakázanom“.

rozchod, kríza, Čítajte viac Prekvapenie? Mužov trápi zlomené srdce viac ako ženy

Chcete mať „hniezdo“

Sen o rodinnom hniezde, manželovi a deťoch sa takisto dokáže s človekom nepekne pohrať. A tak nezriedka siahneme po mužovi, ktorý je práve po ruke, aby sme to všetko, čo chceme, mali čo najskôr. Ale ani v tomto prípade nejde o lásku… Príde okamih, kedy si jasne uvedomíte, že muža po vašom boku ani nemilujete, ani vás nepriťahuje. Chceli ste len bezpečie a zázemie, na urobiť zrazu krok mimo tohto vzťahu bude nesmierne ťažké.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #rodina #partner

+ Motivácia príde, keď stanovíte jasné ciele vo vašom športe.
Zariaďujte si bývanie podľa vašich predstáv,...

+ Zobudíte sa skôr a začnete robiť veci, ktoré vás budú posúvať ďalej.
Nezabúdajte na dôležité veci, ktoré máte...