Prekvapenie? Mužov trápi zlomené srdce viac ako ženy

Prečo sme však doteraz vždy predpokladali opak?

13.11.2021 13:00
rozchod, kríza, Foto:
Muži sa trápia rozchodom viac ako ženy.
debata (15)

Prekvapenie? Pre mnohých určite áno… Muži trpia rozchodom viac ako ženy, hovorí aktuálny prieskum, pod ktorý je podpísaný tím Lancaster University. Výsledky štúdie boli zverejnené v časopise „Journal of Social and Personal Relationships“.

láska, vzťah, problém, nevera Čítajte viac Prečo ľudia podvádzajú svojho partnera? 8 najčastejších dôvodov podľa prieskumu

Štúdia je založená na analýze zozbieraných dát od viac ako 184 600 ľudí, ktorí zdieľali svoje problémy vo vzťahoch na fóre Reddit. Výsledky ukazujú výrazné rodové rozdiely v spracovaní neúspešných vzťahov. Pri analýze online údajov prekvapili nasledujúce výsledky – mužov bolí zlomené srdce rovnako ako ženy, dokonca viac.

Nevera zraňuje, ale nie je ľahká ani pre toho, kto podvádza – reláciu Ide o nás s psychologičkou Lenkou Rušarovou o nevere si pozrite tu
Video

Výsledky naznačujú, ako uvádza spomínaný magazín, že muži, ak im vzťahy krachujú, prejavujú svoje emócie výraznejšie ako ženy. Zatiaľ, čo ženy sa cítia pohodlnejšie pri hľadaní pomoci na terapii alebo rozprávaní o svojich emóciách v osobnom prostredí, muži to radšej robia anonymne.

Prečo sme však doteraz vždy predpokladali opak? Vedci na to majú jednoduché vysvetlenie. Predpokladajú, že dôvodom je sociálna stigma. Pretože, aj keď je v poriadku, keď ženy otvorene hovoria o svojich pocitoch, muži, ktorí to robia, sú už celé generácie označovaní za slabochov. Keďže muži na fóre Reddit mohli o svojich pocitoch rozprávať online a úplne anonymne, vystavovali sa menšiemu riziku zosmiešňovania, uvádza sa v magazíne.

Najmä to, že o téme zlomeného srdca častejšie na fóre diskutovali muži, podčiarkuje fakt, že muži sú emocionálne zasiahnutí problémami vo vzťahoch minimálne tak isto, ak nie viac, ako ženy.

© Autorské práva vyhradené

15 debata chyba
Viac na túto tému: #zlomené srdce #rozcod

+ Nájdite čas na odpočinok a regeneráciu, telo vám poďakuje.
Urobíte si radosť návštevou kaderníckeho salóna....

+ Na slnku a pri vode síce chutí aj chladený nápoj, ale pozor na tie alkoholické.
Informujte sa vo...