Zázračne jednoduché! Vety, ktorými denne posilňujete váš vzťah

Zaberú vám pár minút ale vašej láske nesmierne prospejú. Používate ich?

08.11.2021 15:00
láska, vzťah, muž a žena, partneri Foto:
Ste naozaj spokojná vo vzťahu?
debata

Aký si mal deň?

Jednoduchá otázka, čo poviete… No skrýva sa v nej oveľa viac. Vypovedá najmä o vašom záujme o partnera, o tom, že s ním chcete zdieľať jeho život, že vám na ňom záleží. Chcete vedieť, či sa počas dňa z niečoho tešil, niečo mu nevyšlo… Počúvanie a kladenie otázok – to je základom dobre fungujúceho vzťahu! Pýtanie sa na deň vášho partnera môže nesmierne posilniť vaše spojenie, čo potvrdili aj vedci. Podľa štúdie „University of Virginia“ stačí na upevnenie vzťahu už 90 sekúnd aktívnej pozornosti denne.

manželia, kolegovia, papier, čítanie, rozmýšľanie Čítajte viac Najskvelejší kolegovia v práci? Sú to určite tieto tri znamenia zverokruhu

Urobil si mi radosť

Kto by nechcel počuť, že niekomu urobil radosť, potešil ho, vyvolal v ňom pozitívne emócie. Áno, je potrebné hovoriť partnerovi, ako veľmi ho milujete, aj to, aká je s ním zábava a čo si na ňom ceníte. Všetci sa tešíme na uznanie od našich blízkych, v partnerskom vzťahu to platí dvojnásobne. Touto vetou vyjadrujete uznanie svojmu partnerovi a zároveň posilňujete vzájomné prepojenie.

Je mi to ľúto

V dobre fungujúcom vzťahu musíte vedieť priznať, že ste urobili chybu. Ak niekoho milujete, mali by ste byť pripravená urobiť krok k partnerovi a ospravedlniť sa, ak ste šliapli vedľa. Nie je to prejav slabosti, práve naopak. Uvedomiť si svoj omyl a priznať si ho, pracovať na náprave je to, čo každý vzťah posúva dopredu.

debata chyba

+ Zdravé stravovanie je tak dôležité ako pravidelný tréning.
Spríjemniť deň si môžete aj bez veľkého míňania...

+ Stanovte si reálne ciele pre zdravie a športové úspechy.
Otvorenosť k novým nápadom posilní vašu pozíciu v...