Milenky či milencov spoločnosť súdi. Byť v ich pozícii je však často tajná tragédia

Nevera v partnerskom vzťahu automaticky číta troch zainteresovaných. Okrem páru je to aj milenka či milenec, ktorý do tejto konštrukcie vstúpili. V spoločenskom ponímaní sú často opovrhovaní alebo tvrdo kritizovaní.

29.10.2021 11:00
debata (4)

Reláciu IDE O NÁS na tému nevera vo vzťahoch si pozrite tu

Video

Ako nedávno prezradila pre Pravdu psychologička Lenka Rušarová v relácii Ide o nás, jednotlivci v pozícii mileniek či milencov majú často rôzne životné pozadie a z vlastnej praxe si uvedomuje, že mnoho ich osudov sú akési tajné životné tragédie. „Nemajú to komu povedať, nemajú v tom vzťahu pomoci. Ľudia ich často odsudzujú, alebo nemajú s nimi trpezlivosť. ‚Už sa s ním rozíď, veď vidíš, že sa k tebe nikdy nenasťahuje, že svoju ženu neodpustí‘. Také čosi počúvajú tiež. Môžu sa zdôveriť niekomu raz-dvakrát, ale dva, tri, päť-desať rokov to už s nimi nebude nikto zdieľať. S trápením zostávajú sami,“ vysvetlila v relácii Rušarová.

Podcast s Lenkou Rušarovou v relácii Ide o nás

Podcast si môžete vypočuť aj cez obľúbené aplikácie.

Niekedy sa do v úlohe milenky ocitne žena, ktorú tam priviedla životná situácia. „Môže to byť nejaká single mama, stratená a bez financií v živote, ktorá konečne nájde niekoho, kto je jej záchranca, kto sa jej v živote venuje – emočne, finančne, zoberie ju pod svoje ochranné krídlo. Dokáže byť milenkou, druhou partnerkou roky rokúce. Niekedy si ani nikoho iného nenájde a žije v utajení, dokonca v hanbe, keďže nemôžu nikomu hovoriť o svojom živote, predstaviť partnera svojej rodine,“ pokračovala Rušarová.

Samozrejme, existujú podľa nej aj také typy ľudí, ktorí sa úplne vzdávajú zodpovednosti nad tým, že vstúpili do niečieho vzťahu. „Majú to takpovediac na háku. Sú aj takí. Príbehov je naozaj veľa,“ komentovala Rušarová v téme nevery, ktorá bola v centre pozornosti relácie Ide o nás pred pár týždňami. Ak ste ju náhodou nevideli, odporúčame vám pozrieť alebo vypočuť si ju ako podcast. Možno aj vy budete nabúduce menej súdiť a ľahšie zvládať náročné situácie, ktoré partnerský život môže priniesť.

© Autorské práva vyhradené

4 debata chyba
Viac na túto tému: #láska #spoločnosť #psychológ #tragédia #milenec #milenka #Ide o nás #Lenka Rušarová

+ Zamyslite sa nad momentálnou situáciou a správajte sa podľa nej.
Uzavretie významného obchodu zlepší vašu...

+ Odhodlanie prináša výsledky, nevzdávajte sa.
Dokážete sa naučiť všetko čo treba, preto sa nebojte o to čo bude...