Nebráňte sa zamilovanosti. Dokonale vám zmení život aj telo

Láska a zamilovanosť nie sú výsadou len tínedžerov. Pokojne dajte priestor zamilovanosti aj vo vyššom veku. Môže to byť v rámci dlhodobého vzťahu, ale aj občasný flirt s niekým novým, má potenciál dokonale vám zmeniť život k lepšiemu. Až sa môže zdať, že zamilovanosť potrebuje naše telo naozaj pravidelne.

19.10.2021 06:00
láska, vzťah, muž a žena, partneri Foto:
Láska a zamilovanosť nie sú výsadou len tínedžerov.
debata

Nebráňte sa láske

Niekedy sa tomu nedá ubrániť. Stretnete nového človeka a zrazu vaše srdce horí túžbou. Nezáleží pritom, či máte dvadsať, alebo ste na prahu päťdesiatky. Ak to príde, užite si zamilovanosť. Dokonca kvôli nej nemusíte ani opúšťať vzťah, hlavne sa láske nebráňte odmietaním a výčitkami. Pretože stav zamilovanosti a dokonca aj platonickej lásky je pre telo akýsi vnútorný všeliek.

Budete cítiť šťastie namiesto depresie

Hoci pre každého človeka znamená šťastie niečo iné, pri zamilovaní sa každý cíti šťastný. A klesá miera depresie. Všetky starosti vám prídu omnoho ľahšie a celý svet má zmysel. Najnovšie štúdie dokonca ukázali, že medzi mladými zamilovanými klesá aj konzumácia drog a alkoholu. Jednoducho sa cítia šťastní aj bez zakázaných látok.

chuť, víno, gastronómia, reštaurácia, rande Čítajte aj Čo na chlapa zaberie na prvom rande. Tipy, ktoré trafia do čierneho

Zdravšie srdce

Výskum publikovaný v magazíne Annals of Behavioral Medicine hovorí, že zamilovanosť má vplyv na pokles krvného tlaku a dokonca hormóny šťastia zvládajú prečisťovať cievy od nepríjemných nánosov. Na tento stav má vplyv aj dlhodobo šťastné manželstvo. Preto ľudia v dvojici žijú omnoho dlhšie a tí, čo sa dokážu stále zamilovať majú zdravšie srdce, ako ľudia žijúci single.

Láskou proti bolesti

V štúdii s viac ako 127 000 dospelými ľuďmi sa ukázalo, že zamilovaní ľudia majú omnoho menšiu pravdepodobnosť, že sa budú sťažovať na bolesti hlavy a chrbta. Láska totiž pôsobí aj ako účinné analgetikum. Zamilovaní ľudia majú nižšiu spotrebu liekov proti bolesti, čo je fakt, ktorý prospieva jednoznačne ich telu.

Liek na stres

Stres sa považuje za spúšťač mnohých ochorení. Avšak výskumy ukazujú, že zamilovanosť veľmi efektívne eliminuje stres. To znamená, že ak ste zamilovaní, hladina stresových hormónov klesá a čo je dôležitejšie, tak sa mnoho ráz v stresových situáciách ani nevytvoria a vy ich prejdete s úsmevom na perách. Už len preto sa oplatí zamilovať.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #láska #zdravie #stres #zamilovanosť #šťastie #zamilovanie #hormón lásky

+ Nezabúdajte na hydratáciu vášho tela, potrebuje to.
Nespáľte sa na vlastných chybách, poučte sa z chýb ľudí...

+ Nepodliehajte panike, všetko sa čoskoro vráti do normálnych koľají.
Prehodnoťte svoj postoj a začnite na sebe...