Ako vnímajú muži a ženy popíjanie alkoholu u svojho partnera?

Nový prieskum sa zaoberá tým, ako vidia single ľudia aj páry popíjanie alkoholu u ich partnerov či potencionálnych partnerov.

13.10.2021 15:00
víno, ženy, kamarátky, oslava, žena, alkohol Foto:
Na pohárik vína nepoviete nie? A ako to vídí váš drahý?
debata

V prieskume, pod ktorý sa podpísala rakúska online zoznamka Parship, na otázky odpovedalo 1 000 respondentov vo veku 18 až 69 rokov. Z toho 712 bolo vo vzťahu a 288 bolo nezadaných.

A ako prieskum dopadol? Väčšina nezadaných uprednostňuje vzťah, v ktorom alkohol nehrá zásadnú úlohu. Táto požiadavka dominuje zvlášť u žien. Takmer štvrtina opýtaných slobodných žien by dala prednosť partnerovi, ktorý je abstinent. U slobodných mužov táto požiadavka zavážila len u deviatich percent.

Andre Agassi a Steffi Graf Čítajte viac Deti Agassiho a Grafovej sú už dospelé! Ste zvedaví, na koho sa viac podobá syn a na koho dcéra?

49 percent žien nedokáže pochopiť, prečo sa ich partner večer opije s kamarátkami. 37 percent žien sa tiež cíti trápne, keď má ich partner „vypité“ na verejnosti. Na výsledkoch štúdie je zarážajúci fakt, že ženy sa zdajú byť na tému alkoholu a pitia ich partnera výrazne citlivejšie.

Muži sú ku konzumácii alkoholu tolerantnejší. Napríklad, 30 percent mužov nevidí nič zlé na tom, keď ich partnerka ide na pohárik či dva s kamarátkami. Vo všeobecnosti však platí nasledujúce: Polovica všetkých nezadaných by chcela partnera, ktorý má na tému konzumácie alkoholu podobný názor.

David Boreanaz Čítajte viac Seriálová Kosť má 45! Aj decentná antropologička občas experimentovala s účesmi, nie všetky vyšli na jednotku

22 percent mužov a 19 percent žien priznalo, že deň zakončia spoločným drinkom. Podľa štúdie sú mladšie páry výrazne tolerantnejšie k alkoholu ako staršie. Vo veku 60 až 69 rokov by asi 62 percentám ľudí vadilo, keby ich partner vyrazil na párty a pil sám. V skupine 18 až 29-ročných je však táto hodnota 26 percent.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #alkohol #alkoholizmus #partner

+ Zdieľanie času s blízkymi posilní vaše šťastie a pohodu.
Dôkladný výskum pred investíciou sa vyplatí...

+ Večerajte a raňajkujte niečo ľahšie, budete sa tak celý deň cítiť lepšie.
Nemíňajte všetky peniaze, ktoré sa vám...