Čo všetko zvyšuje sebavedomie žien? Prekvapenie! Aj to, aké pestujú priateľstvá

Čo majú spoločné krása, priateľstvo a sebaláska? Výsledok aktuálnej štúdie hovorí jasne.

11.10.2021 09:00
žena, úsmev, ukazovanie Foto:
Sebavedomie je aj sexi!
debata

Sebavedomí ľudia, ako naznačuje toto spojenie, sú si istí sami sebou. Konflikty riešia pokojnejšie, pretože o svojej hodnote nepochybujú a aj preto prechádzajú životom úspešnejšie ako ostatní. Sebavedomie je aj sexi! Sebavedomie priťahuje ostatných ľudí. Ale… Čo je vlastne kľúčom k sebavedomiu?

V aktuálnej štúdii o ženskom sebavedomí, ako uvádza portál freundin.de, bolo oslovených 2 000 žien s cieľom preskúmať súvislosť medzi krásou, priateľstvom a sebavedomím. Asi 72 percent účastníčok štúdie uviedlo, že sú sebavedomé vtedy, keď sa cítia krásne. Krása však nesúvisela priamo so vzhľadom, ale s ich pocitom – nie s obrazom v zrkadle. Sebavedome sa oslovené ženy cítili vtedy, keď mohli byť autentické (46 percent), keď pociťovali sebalásku (44 percent) a obklopovali sa svojimi blízkymi (42 percent) – to všetko zvyšovalo ich pocit sebavedomia.

rebel wilson - koláž Čítajte viac Gala v čiernej - 3x v podaní Rebel Wilsonovej! Rozdiel 30 kilogramov urobil s herečkou priam zázrak

Výsledok štúdie tak hovorí aj o tom, že sebaláska je veľkou súčasťou nášho pocitu, či sa cítime byť krásne. Učenie sa sebalásky však nemusí znamenať výlučne to, že investujeme čas iba do seba. Pre 43 percent žien bol čas strávený s priateľmi takisto prejavom sebalásky.

Priateľstvo je pre sebalásku rovnako nevyhnutné ako pre sebavedomie krása. Naše priateľstvá prirodzene povzbudzujú aj naše sebavedomie. Dve z troch žien uviedli, že to boli práve priateľstvá, ktoré zvýšili ich sebavedomie. Priateľstvá im pomohli dokonca prekonať pocity úzkosti.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #sebavedomie

+ Dávajte si pozor na svoje zdravie, nepodceňujte to.
Vaše úsilie bude čoskoro ocenené, vytrvajte....

+ Zmena je život, avšak dávajte pozor, aby ste sa nezmenili k horšiemu.
Povedzte svoj názor a neprikláňajte sa k...