3 roviny, v ktorých sa musia zaľúbenci zhodovať! Ak chcú tvoriť šťastný pár

Šťastný a plnohodnotný vzťah? Rozhoduje aj to, čo si doňho prinesieme od našich rodičov. Tieto tri roviny musia "sadnúť" - a vzťah vydrží.

07.10.2021 08:30
manželia, láska, objatie, radosť Foto:
Stále spolu a šťastní?
debata

Rovina „rodičov“

V tomto smere ide o to, čo sme dostali do vienka od našich rodičov a ako sa to zhoduje s tým, čo si z rodiny odniesol partner. To určuje, či majú dvaja ľudia rovnaké hodnoty, podobnú výchovu a životné plány. Ak sa jeden z dvojice snaží silou-mocou dosiahnuť úspech v práci, ako to videl u svojich rodičov, šťastný vzťah bude náročný, ak má ten druhý vo vzťahu úplne iné životné priority a práca je na druhej koľaji. Tiež je ťažké fungovať vo vzťahu s niekým, kto je silne nábožensky založený, zatiaľ, čo druhý si nemyslí, že by viera mala pre spokojný život až taký zmysel… Príkladov toho, čo si prinášame do vzťahu z rodín, je mnoho.

banán, žena, banány Čítajte viac Dáte si banán? Mali by ste! A nie iba jeden denne, tu sú dôvody

Rovina „dieťaťa“

Tá predstavuje pocity, ktoré sme schopní prežívať. Iste, súvisia aj s tým, ako sme boli vedení v čase detstva, či sme sa naučili pocity a emócie prejavovať alebo naopak, skôr v sebe skrývať a dokonca dusiť. Pocity vo vzťahu nie sú len o láske, ktorú cítia obe strany, ale predovšetkým o pocitoch v každodennom živote. Ako vnímame každodenné spoločné aktivity? Sme skôr spokojní či nervózni? Dokážeme sa úprimne tešiť, rozprávať ale aj podeliť o obavy a úzkosti? Úprimné odpovede môžu odhaliť, či v tejto „rovine“ dokážete nájsť spoločnú reč.

Britain Royals Čítajte viac Takto kombinuje vojvodkyňa Kate! Šaty z reťazca za pár eur, náušnice za tisíce

Rovina „dospelosti“

V tejto rovine sa stretávajú veci, ktoré sa vo vzťahu stávajú zásadnými. Dokážete spoločne pracovať a riešiť problémy? Aký inteligentný je podľa vás váš partner? Ako hodnotí on vás? Zručnosti, ktoré nadobudneme neskôr, ovplyvňujú naše správanie rovnako ako znalosti alebo postoje získané v detstve. Vy rozhodujete o tom, aký dobrý ste tím, ktorý s partnerom tvoríte. Ste zohratá dvojica alebo stále šliapete vedľa?

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #rodina #partner #porozumenie

+ Zdravé stravovanie je tak dôležité ako pravidelný tréning.
Spríjemniť deň si môžete aj bez veľkého míňania...

+ Využite možnosť ráno si zaplávať v bazéne, alebo sa len tak schladiť vodou.
Kreativita v riešení problémov...