5 tipov na reštart vzťahu. Opäť môže byť horúci

Máte pocit stagnácie vo vzťahu? Nebodaj inklinujete k tomu povedať, že už nie je tak vášnivý, ako to bolo kedysi? Experti hovoria, konajte rýchlo. Ak ochladenie lásky a vášne podchytíte včas, aj zamilovanosť sa môže znovu rozhorieť. Vždy lepšie, ako ju nechať úplne vychladnúť.

17.08.2021 11:00
láska, manželstvo, dvojica Foto:
Nenechajte si radiť od iných.
debata

Vytvorte si prostredie pokoja a dôvery

Vráťte sa k základom. Zabudnite na okolie a buďte tu sami pre seba. Britský expert na vzťahy Neil Wilkie totiž tvrdí, že mnoho zlého vo vzťahu spôsobia tí tretí. A nemyslí milencov a milenky. Vinníci sú priatelia, rodina, aj kolegovia. nemyslia to v zlom, ale mnohé rady dávajú bez toho, aby poznali skutočné pozadie života vo vzťahu. Výsledok? Rozbroje. Zabudnite na dobre mienené rady a buďte jeden pre druhého oporou. V dobrom aj zlom. To dokáže lásku naozaj veľmi podporiť.

Podporujte sa

Mať vedľa seba niekoho, ktorá vás podporuje v snoch, plánoch, ale aj vtedy, ak sa vám nedarí je pri vás. Snaží sa vám pomôcť, vyjsť v ústrety a ak nič iné aspoň pohladiť, je extrémne dôležité. Margaret Bankole sa viac ako 25 rokov venuje poradenstvu v oblasti vzťahov a tvrdí, že práve podpora je niečo, do čoho sa vie človek znovu zamilovať aj v prípade, že do vzťahu už vhupne stereotyp a zmeníte sa aj na telesnej úrovni. Nerezignujte nikdy na podporu svojho partnera a ak sa vždy navzájom podržíte a podporíte, tak váš vzťah to dokonale oživí a vráti do čias zamilovanosti.

nevera, sex, muž, žena, ženy, spálňa, vášeň, žiarlivosť Čítajte aj Skutočne iba kamarátka? Nevera nie je len sex. Ohrozuje aj váš vzťah?

Oceňte sa

Každý deň si nájdite niečo, za čo svojmu partnerovi poďakujete a poviete mu, čo si na ňom za ten deň vážite. Margaret Bankole totiž tvrdí, že mnoho vzťahov sa rozpadne len preto, že prestali vnímať to, aký je ich partner skvelý, čo videli práve v časoch, keď sa do seba zamilovali. Práve tento krok všímavosti vie občas k sebe vrátiť už aj rozídené dvojice. Napríklad ako to bolo aktuálne v prípade Jennifer Lopez a Bena Afflecka. Nemusíte sa dopracovať až k rozchodu. Iba si pripomínajte, čo si na sebe vážite.

Buďte erotickí

Nezáleží na tom, či priberiete kilo alebo dve schudnete. Človek je do veľkej miery telesná bytosť, ale kvalitný sex nevychádzať z dokonalých miera, ale dokonalého erotického súladu. Stačí teda len priniesť zvodnosť, iskru a štipku erotického harašenia a všetko sa na dobré obráti.

Jedávajte spolu

Maličkosť, ktorú Neil Wilkie považuje za zásadnú. Ide o raňajky, obed a prípadne aj večeru, ktoré sa stanú romantickými tým, že ste spolu. Mnoho dvojíc spoločne nejedáva, alebo popri jedle čítajú časopisy, pozerajú videá alebo sociálne siete. Vzťah to poškodzuje. Spravte si z každého jedla romantický rituál. Porozprávajte sa, buďte spolu a vychutnávajte si jedlo. Oživíte si vzťah.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #ocenenie #vzťah po rokoch #erotika #romantika #podpora #zamilovanie

+ Dávajte pozor s kým sa zoznámite a nepodľahnite vášni na jednu noc.
Naučte sa hospodáriť s peniazmi inak...

+ Problémy, ktoré vás trápia ste si spôsobili sami svojou nezodpovednosťou.
Ošetrenie u zubára si bude...