Skutočne iba kamarátka? Nevera nie je len sex. Ohrozuje aj váš vzťah?

Nevera môže mať omnoho viac foriem, ako len to, že vás partner skutočne podvedie s inou ženou v posteli. Niektoré formy sú omnoho menej nápadné, no bolia všetky rovnako. Na druhej strane netreba v každej žene, ktorá je vášmu partnerovi bližšia, vidieť sokyňu. Ako teda rozlíšiť neveru od kamarátskeho vzťahu?

15.08.2021 13:00
nevera, sex, muž, žena, ženy, spálňa, vášeň,... Foto:
Je vždy nepríjemným zistením, že váš partner radšej trávi čas v spoločnosti inej ženy.
debata

Zatajovanie

Je absolútne prvým predpokladom, že váš vzťah je postavený na hlinených základoch. V zdravom, otvorenom a úprimnom vzťahu partner nebude mať problém priznať, že si rozumie s kamarátom alebo kamarátkou. A žiarlivosť v takom prípade ani nie je na mieste. Ak sa však dozviete o žene v jeho živote, alebo virtuálnom živote náhodou a následne jej nalepí status kamarátky, treba spozornieť. Odborník na vzťahy Max Lundquist totiž hovorí, že aj toto je už istá forma nevery, pretože je v nej esencia klamstva.

Virtuálny vzťah

Namiesto toho, aby sa porozprával s vami, neustále niečo ťuká do mobilného telefónu? Možno aj viete s kým si píše, alebo komunikuje, ale je to častejšie ako s vami. Nejde samozrejme o fyzickú neveru v pravom zmysle slova, ale Max Lundquist už hovorí, že virtuálna nevera je dnes reálny pojem, na ktorom stroskotali aj reálne vzťahy. Je vždy nepríjemným zistením, že váš partner radšej trávi čas v spoločnosti inej ženy, na úkor času s vami. Hoc virtuálne. To už nie je len o kamarátstve, ale o vzťahu, ktorý síce nemusí mať erotický rozmer, ale ten váš dokáže poškodiť rovnako, akoby prišlo k fyzickej nevere.

sex, pár, vášeň, láska, hádka, problémy Čítajte aj Ako si eroticky osviežiť dlhodobý vzťah. Tretí bod určite skúste

Žiadne spoločné aktivity

Muž, ktorý má kamarátku alebo aj niekoľko, nemusí byť okamžite sukničkár a neverník. Rozhodujúce je, či jeho kamarátky poznáte osobne, alebo len z rozprávania. Muž, ktorý nemá postranné úmysly vás pokojne zoberie na spoločnú akciu alebo zábavu s jeho kamarátkou. Ak nehľadá pri inej sukni postranné úmysly, nebude vadiť, ak sa budete baviť spoločne. Ak sa však všemožne snaží, aby ste sa nestretli, pravdepodobnosť nevery sa zvyšuje.

Finančné nevera

Profesorka Dany Waiser z texaskej univerzity označila za jednu z foriem nevery aj finančnú. A pozor. Nejde len o tajný fond, z ktorého muž platí svoje bokovky. Ide o neveru v dlhodobých manželských vzťahoch, kde by prerozdelenie majetku nemalo byť vonkoncom tabu. Ak partner neustále lipne na svojom „tajnom“ fonde, nepoznáte jeho príjmy a nedôveruje vám v otázke financií, tak skutočne môžete mať pocity, ako pri reálnej nevere. Podľa Dany Waiser je to pocit oprávnený, hoci vás možno so žiadnou ženou nepodvádza. Len zistíte, že k vám nemá dostatok dôvery. To raní. Navyše tajomstvá vytvárajú predpoklady pre ďalšie tajomstvá. A tým ďalším môže byť nabudúce namiesto utajenej stovky iná partnerka.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #nevera #milenka #manželská kríza #spoločné aktivity #zatajovanie

+ Dôležitý je aj spánok, nezabúdajte na kvalitu a dĺžku.
Nesnažte sa o všetkom rozhodovať sami, poraďte sa s...

+ Jedzte, čo vám prospieva, naopak vyraďte nezdravé cukry a tuky. Snažte sa robiť všetko tak ako najlepšie viete,...