Ako si eroticky osviežiť dlhodobý vzťah. Tretí bod určite skúste

Každý vstupuje do vzťahu s očakávaním, že s tým druhým ostane navždy. Napriek tomu sú dlhodobé vzťahy čoraz väčšou raritou. Obzvlášť také, v ktorých to funguje aj intímne. Zaradiť sa k týmto „vytrvalcom“ nie je zložité. No netreba sa spoliehať na to, že všetko sa stane „samo“, tak ako to bolo v začiatkoch.

12.08.2021 11:00
sex, pár, vášeň, láska, hádka, problémy
V dlhodobom vzťahu nie je priestor na hanbu.
debata (1)

Tešte sa z dobrých pocitov pri sebe

Je to absolútny základ. Pretože dlhodobé vzťahy sú živnou pôdou pre nezhody a spory. Žiadna dvojica sa im počas rokov spoločného života nevyhne. Kouč David Wygant však tvrdí, že je nutné, aby ste si líhali spolu spať s pocitom, že vám je pri tom druhom dobre ako pri človeku. Nesmie chýbať objatie, bozk, pohladenie. Telesná náklonnosť musí byť skutočne na dennej báze. Pretože tá nabudí aj túžbu po sexuálnom zblížení. Hoci to nemusí byť každý večer.

Buďte maximálne otvorení

V dlhodobom vzťahu nie je priestor na hanbu. Je to podľa Davida Wyganta veľmi dôležité. Mnoho ráz sa totiž stáva, že ako sa mení človeku telo, tak sa sám začne pred partnerom cítiť nepríjemne. Hoci partnerovi zmena vôbec nemusí prekážať. Vytvárajú sa zbytočné bariéry, ktoré škodia intimite aj vzťahu. Stavajte vzťah na vzájomnom rešpekte a uvidíte, že kvalitný sex si viete užiť aj keď už nevyzeráte „ako za mladi“. Vytváranie bariér a hanba však všetkému budú škodiť.

sex, vzťah, intimity Čítajte aj Kedy máme najčastejšie sex? Vedci určili deň aj hodinu

Buďte hraví

Nerezignujte nikdy na hravosť, vtip a trochu iskrivosti. Robte to, čo ste robili ako zamilovaní. Napíšte si rozvášnenú správu na mobil, vystrúhajte si poklonu. Vyskúšajte novinku v oblasti erotických hračiek. Skúste experimentovať s polohami. Inšpirujte sa erotickými knihami alebo článkami. Buďte tí, ktorí chcú mať zo sexu nielen orgazmus, ale aj pôžitok. Buďte k sebe otvorení a zvádzajte sa navzájom. Správami, slovami, gestami. Na takéto hry nie je nikdy neskoro. Naopak, vždy vedia roziskriť oči partnerov a priniesť radosť aj zážitok do postele aj spoločného života.

Robte veci spolu

Aj keď prídu do vzťahu deti, aj keď máte plné ruky práce, aj keď nestíhate, nájdite si čas na toho najdôležitejšieho človeka vo vašom živote – partnera. David Wygant radí, že nadšenie zo spoločných činností sa prenáša aj do erotickej túžby. Mnoho partnerov sa zameria viac na prácu, výchovu, starostlivosť o domácnosť ako o spoločné aktivity. Majte minimálne jednu, na ktorú nedáte dopustiť. Beh, šport, turistika, maľovanie, hodiny zumby, čokoľvek, čo budete robiť spolu a s vášňou. Spoločne vyplavené endorfíny vám totiž zaručia aktívny život aj v spálni.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #vzťah po rokoch #erotika #zvádzanie #spoločné aktivity #intímnosť #sex po rokoch

+ Hygiena je na prvom mieste, preto ju nezabúdajte dodržiavať.
Neznepríjemňujte prácu ľuďom okolo vás, lebo vy...

+ Neležte ráno príliš dlho v posteli, za ten čas môžete stihnúť niečo lepšie.
Ak chcete, stále je čo robiť,...