Reč tela, ktorá likviduje lásku. Pozor na tieto gestá

Občas si ani neuvedomíme, že stačí malé gesto a partner ho vníma, akoby sme mu hlasno vynadali. Vzťahy sú krehkou záležitosťou a narúšať si ich môžeme nielen slovami a skutkami, ale aj rečou tela. Tú vnímame podprahovo, ale často intenzívnejšie, ako otvorený rozhovor. Preto pozor, čo odkomunikujete svojimi postojmi.

20.07.2021 15:00
žena, muž, vzťah, rande, hádka, komunikácia, pár Foto:
Akým spôsobom komunikujete s vaším partnerom?
debata

Prekrížené ruky

Toto gesto pozná hádam každý. Ak počas rozhovoru s partnerom pred sebou prekrížite ruky, vysielate okamžite nesúhlasné a obranné stanovisko. Alison Henderson je odborníčka na neverbálnu komunikáciu a hovorí, že riešenie konfliktov vo vzťahu, kde sa prejavuje toto gesto je vopred stratené.

Ukazovanie prstom

Od detstva nás učia, že prstom sa na druhých ľudí neukazuje. Pozor, ak toto pravidlo budete ignorovať pri vzťahovej výmene názorov. Naznačuje osobný útok. Gesto rozhodne neprispieva k vyriešeniu sporov, ale naopak k eskalácii agresie a napätia. Radšej si ho odpustite, ak chcete veci vyriešiť a nielen sa o nich hašteriť.

rozchod, láska, hádka Čítajte aj Tri absurdné vety, ktorými sa muži túžia vyvliecť zo vzťahu

Zhrbený postoj

Veľký problém hlavne žien. Opustený postoj, sklonená hlava, zvesené ramená a zohnutý chrbát. Nielenže si tým škodíte po telesnej stránke. Vysielate tým vo vzťahu signál zraniteľnosti, ale súčasne aj nedôvery. Parter si zrazu nie je istý, či sa o vás v prípade potreby môže oprieť. Dávate do okolia nízku mieru sebavedomia. A to podvedome vytvára vo vzťahu nedôveru, problémy s uznaním aj sexualitou. Verte či nie, ženy, ktoré trpia malou sebadôverou majú horší a menej kvalitný intímny život.

Kontrolujete mobil

Možno sa vám zdá, že popri rozhovore s partnerom si stihnete pozrieť aspoň novinky na sociálnej sieti. Alison Henderson však o tomto geste hovorí ako o novodobom rozvracačovi vzťahov. Hoc len pozrieť do mobilu, ak vám človek niečo hovorí, je výsostne neslušné. Okamžite tým partnerovi naznačíte, že je pre vás niečo dôležitejšie, ako počúvať jeho. Pritom ten kto hovorí chce byť vnímaný. Ak dáte prednosť mobilu, neverbálne ho urážate. Málokto urážky znáša dlhodobo.

Otočenie chrbtom

Veľmi nepríjemné gesto, ktoré si mnoho dvojíc neuvedomuje. Dokonca sa občas otočia chrbtom aj k partnerovi, ktorý im rozpráva niečo pekné. Je to rovnaká urážka, ako pozrieť do mobilu. Dokonca tak významná, že v krajinách Ázie sa dokonca nesmiete chrbtom otočiť ani k soche Budhu. Pamätajte na to, keď vám partner bude niečo hovoriť a vy sa zrazu otočíte, pretože potrebujete odísť, alebo čokoľvek urobiť.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #komunikácia #reč tela #gestá #neverbálna komunikácia #postoj #partnerská komunikácia

+ Využite možnosť ráno si zaplávať v bazéne, alebo sa len tak schladiť vodou.
Kreativita v riešení problémov...

+ Dávajte pozor s kým sa zoznámite a nepodľahnite vášni na jednu noc.
Naučte sa hospodáriť s peniazmi inak...