Na vrchole počas cvičenia? Žiadna hanba

Nikto o tom takmer nehovorí, no zážitky sú vraj podobné tým sexuálnym. Odborníci tvrdia, že aj pri cvičení môžeme dosiahnuť vyvrcholenie. Nazývajú ho svojsky – koregazmus. Potešíme najmä dámy, pretože sa objavuje častejšie u nežnej polovičky ľudstva.

17.07.2021 13:00
plank, planking, tréning, žena, cvičenie Foto:
Pri cvičení brucha totiž dochádza ku kontrakciám, ktoré sa môžu podobať svalovým záchvevom pri sexuálnej aktivite.
debata

Z tohto pobežíte do fitka

Fyzická aktivita v podobe posilňovania sa môže ľahko zvrtnúť do príjemných stavov, ktoré sa nápadne podobajú intímnym zážitkom. Koregazmus je vlastne orgazmus dosiahnutý pri cvičení. Spomínaný pojem sa skladá z dvoch slov, pričom to prvé súvisí s takzvaným jadrom tela, teda brušnými svalmi. Pri cvičení brucha totiž dochádza ku kontrakciám, ktoré sa môžu podobať svalovým záchvevom pri sexuálnej aktivite. Podľa profesorky z univerzity v Indiane Debby Herbenick ide o čisto fyziologický zážitok, ktorý prichádza pri opakovaných kontrakciách a únave brušných a panvových svalov. „Nevieme síce ako často sa vyskytujú, ale v mnohých ohľadoch sa podobajú orgazmom, ktoré sa dosahujú pri sexuálnej stimulácii,“ vysvetľuje spomínaná odborníčka.

Viac fandí dámam

Koregazmy si vraj častejšie užívajú ženy. Opisujú ich ako zážitky pri dobrom milovaní a niekedy ako pocity, ktoré nemajú sexuálny podtext, ale len prinášajú akýsi druh zvláštnej úľavy. Na túto tému existuje len hŕstka výskumov. Dôvodom je ostýchavosť respondentov, ktorí sa často o týchto skúsenostiach nezdôverujú partnerovi ani blízkym priateľom. Výskumy, ktoré si posvietili na túto tému však zdôrazňujú, že nejde o ojedinelú udalosť, údajne sa objavuje v populácii častejšie než predpokladáme. Ďalší výskum ukázal, že tento netradičný stav sa vyskytuje aj u športovcov CrossFitu.

sex, intimity, masturbácia Čítajte aj Párová masturbácia. Zažite tento nový druh potešenia

Ktoré cviky sú najlepšie?

Netradičný stav plný vášne súvisí najmä s prekrvovaním panvovej oblasti. Po celodennom sedení v práci pri počítači alebo oddychovaní pri televízii majú svaly málo kyslíka z krvi. Jednoducho povedané, vďaka pohybu sa dostane do každého telesného tkaniva viac kyslíka a tým aj viac energie. Netreba sa preto čudovať, že precvičovanie stehien, zadku, panvy, ale aj brucha prináša vytúžené uspokojenie a to nielen zo športového výkonu. Zážitky, ktoré sa podobajú pohlavnému napätiu majú aj muži, ktorí dvíhajú závažia vo fitnescentrách. Prežívajú ich najmä pri dvíhaní ťažkých činiek, a to pri cvičení drepov.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #cvičenie #posilňovanie #orgazmus #fyzická aktivita #brušné svaly #koregazmus

+ Každý deň môže byť krásny, otázkou len je, ako sa k tomu postavíte.
Nie je všetko jednoduché, ak chcete niečo...

+ Výzvy vás posunú ďalej, čeľte im s odvahou.
Ak chcete niečo dosiahnuť, stačí len ísť podľa plánu....