Pokukuje po iných. Nie je chyba vo vás, ale...

Nemáte dobrý pocit, keď partner aj s vami po boku škúli po iných ženách, ako žiak po susedových odpovediach, počas testu z matematiky. Okamžite vám vŕta hlavou, čo asi tak robí, keď ho nemáte na dohľad. Netreba však robiť z komára somára, pretože pes, ktorý breše, obvykle nehryzie.

09.07.2021 15:00
ženy, muži, platové rozdiely Foto:
Muži sa prirodzene pozerajú po ženách.
debata (1)

Pohľad, ktorý nemusí bolieť

Muži sa prirodzene pozerajú po ženách, pretože to, ak si niektorú vyberú za životnú partnerku neznamená, že oslepnú. Vidieť peknú ženu pre nich znamená, že ju vnímajú, dokonca môžu oceniť jej fyzickú krásu. Nie, nie je to preto, že by chceli tú svoju vymeniť, znevážiť, alebo uraziť. Jednoducho vnímajú svet taký ako je. A každému je jasné, že zásnubami alebo svadbou neprestanú po svete chodiť ženy, ktoré by sa vášmu partnerovi páčili. Preto ho netreba obviňovať z toho, že jeho pohľad iným smerom okamžite znamená aj nečisté úmysly.

Nejde o porovnávanie

Mnoho žien si myslí, že ak sa muž pozrie na inú ženu, tak sa mu akosi v mozgu aktivuje barometer krásy a príťažlivosti, ktorý automaticky začne porovnávať vás s inými. No takto mužské myslenie nefunguje. Vzťahová poradkyňa Samantha Jayne už dlhodobo ženám tvrdí, že muži rozhodne nemajú tak rozvinutý porovnávací syndróm, ako práve nežné pohlavie. Muži nepozorujú opačné pohlavie s cieľom porovnávať, iba sa potešiť pohľadom. Koniec – koncov pri peknom mužovi v okolí urobia to isté aj ženy.

nevera, sex, muž, žena, ženy, spálňa, vášeň, žiarlivosť Čítajte aj Podvedie ma? Ak máte po boku partnera v tomto znamení, zrejme áno

Obzretie nie je nevera

Samantha Jayne zo skúsenosti vie, že muži, ktorí dokážu pochváliť inú ženu, alebo sa pokojne na ňu zahľadieť aj pri partnerke, patria do kategórie tých, ktorí sú najmenej náchylní na neveru. Pretože skutoční sukničkári, záletníci a podvodníci by sa nenechali tak rýchlo nachytať na hruškách. Pretože dobre poznajú svoje temné úmysly a rozhodne by sa neprezradili školáckou chybou, že pred vami budú obzerať baby, s ktorými by si radi užili.

Pohľad vedľa nie je vaša chyba

Zabudnite na to, že partner, ktorý občas pozrie iným smerom, je s vami nespokojný. To ani nápad. Netreba v tom vidieť vaše nedostatky. Správny muž vždy ocení, že hoci sa mu iná žena môže páčiť, vy máte pre neho aj iné ako vizuálne hodnoty. Preto si netreba mužský pohľad vysvetľovať v rovine, že je s vami nespokojný. Naopak. Vás drží za ruku a inej venuje len pohľad. Aj to povrchný. No a ten na lásku, spoločnú cestu životom ani porozumenie nestačí, ani stačiť nebude.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #nevera #porovnávanie #pohľad #dôverovať si #pozeranie sa za inými ženami

+ Hygiena je na prvom mieste, preto ju nezabúdajte dodržiavať.
Neznepríjemňujte prácu ľuďom okolo vás, lebo vy...

+ Neležte ráno príliš dlho v posteli, za ten čas môžete stihnúť niečo lepšie.
Ak chcete, stále je čo robiť,...