3 veci, voči ktorým sme slepé, ak žijeme v toxickom vzťahu

Nezdravé vzťahy majú výrazný vplyv na naše vnímanie sveta aj ľudí v ňom. Ale čo je najpodstatnejšie, aj samé seba vnímame pod ťarchou zlého vzťahu celkom inak, než by sme mali. O čo všetko nás toxický vzťah oberá, čo strácame?

20.06.2021 11:00
sex, pár, vášeň, láska, hádka, problémy
Žijete v zlom vzťahu?
debata

Strata nezávislosti

Keď žijeme v toxickom vzťahu, zvyčajne máme pocit, že niečo nie je v poriadku. Akosi intuitívne vieme, že tento vzťah nám ubližuje, ale nie sme schopné jasne klasifikovať dôvody, prečo. Myslíme si, že je chyba je v nás, robíme niečo zle a musíme urobiť všetko pre to, aby vzťah fungoval. Pritom sa tak veľmi zameriavame na spokojnosť partnera, nie seba, až nás pohltí totálna závislosť od dotyčnej osoby. Zabúdame, že sme nezávislou osobou, ktorá dokáže o veciach rozhodovať… Zabúdame na fakt, že svoj život máme vo vlastných rukách. Závislosť od partnera sa časom stupňuje a my sa necháme úplne ovládať a manipulovať.

láska, vzťah, manželstvo Čítajte viac Vzťah na veky vekov! Po boku akých znamení má vaša láska šancu prežiť dlhodobo?

Strata sebavedomia

Keď trávime veľa času s niekým, kto nám nerobí dobre, nevyhnutne to má negatívny vplyv na našu sebaúctu. Rozvíjame pochybnosti o sebe samej a cítime, že musíme neustále čosi predstierať, nielen pred ostatnými, ale aj pred sebou.

Strata priateľov

Nezdravé vzťahy zvyčajne pohltia toľko času a energie, že kvôli nim zanedbávame ďalšie vzťahy v našom živote. Často to súvisí so skutočnosťou, že ľudia, ktorí sú pre nás toxickí, si od nás vyžadujú veľa pozornosti, sú žiarliví a neochotní začleniť sa do nášho kruhu priateľov. Výsledkom je, že zabúdame alebo prehliadame, že v našom živote je dosť ľudí, pre ktorých sme dôležití a s ktorými sme radi.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #rozchod #hádky #nesprávny partner

+ Nezabúdajte na hydratáciu vášho tela, potrebuje to.
Nespáľte sa na vlastných chybách, poučte sa z chýb ľudí...

+ Začnite jedávať pravidelne, docielite tak, že nebudete priberať.
V práci dosiahnete neuveriteľné veci, vek nehrá...