5 dôvodov, kedy stojí za to dať bývalému druhú šancu

Pri rozchode si každý povie nikdy viac, ale po pár mesiacoch už veci nie sú čiernobiele. Ak vám navyše bývalá láska zaklope na dvere aj na srdce, mnoho žien stojí pred dilemou, či mu dať len žltú kartu a druhú šancu. Je pár situácií, v ktorých môže byť staronový vzťah úspešný.

06.06.2021 10:00
muž a žena, rande Foto:
Telesná príťažlivosť je dôležitá.
debata

Poučení ste obaja

Ak sa vzťah rozpadol, asi to nebolo preto, že v najlepšom treba prestať. Hoci sa môže zdať, že za rozpad vzťahu je obvykle zodpovedný len jeden z dvojice, Mitzi Bockmann upozorňuje, že to nie je tak. Ak chcete opätovne vytvoriť pár s bývalým, musíte obaja vedieť, kde bola chyba. Tá jeho, tá vaša. Prípadne aj čo bolo príčinou, že ten druhý spravil chyby fatálne. Ak v tom máte jasno, môžete ísť do renesancie vzťahu. Ak nie, čakala by vás len renesancia starých problémov.

Cítite sa lepšie spolu ako bez seba

Toto sa dá zmerať s dostatočne dlhým časom od rozchodu. Ak sa spolu stretnete a zisťujete, že stále vám je spolu lepšie ako s niekým iným, či dokonca s najlepším priateľom, tak sa nebojte skúsiť vyjasniť si vzťahy a znovu si dať bozk na uzmierenie.

Necítite bolesť

Mitzi Bockmann upozorňuje, že do vzťahu môžete vstúpiť znova iba v prípade, ak si na všetko zlé síce spomeniete, ale prakticky k tomu už nemáte žiadne emocionálne zafarbenie. To znamená, že síce viete, ako ste sa pohádali, čo ste si navzájom urobili, ale už ste za tým zavreli dvere. A nikdy nebudete staré hriechy vyťahovať pri prípadnej novej nezhode.

stretnutie, rande, jednorazovka Čítajte aj Ste pripravená na nový vzťah? Ako dlho trvá rekonvalescencia zlomeného srdca?

Stále si chutíte

Telesná príťažlivosť je dôležitá. Preto ak cítite, že sa vám pri bývalom rozbúcha srdce naplno, je to jeden zo znakov, že by to mohlo medzi vami fungovať aj v budúcnosti. Často sa totiž stáva, že sa akosi vytratila iskra a potom by bola obnova len formálnou záplatou, ktorá dlho nevydrží.

Viete, o čo ste prišli

Každý má svoje negatíva. A verte či nie, tie ktoré má partner teraz nie sú posledné. Cestou životom ich ešte veľa nazbiera, zmení sa aj k horšiemu, no dobré vlastnosti nevymiznú. Ak zisťujete, že váš partner mal vlastnosti, ktoré sú pre váš život kľúčové a odpustíte mu nedostatky, je to dobrý nový začiatok. Šanca na vzťahovú obnovu je na mieste. Inak to s opätovným pokusom nemusí opäť dopadnúť dobre.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #rozchod #druhá šanca #vzťah po rozchode #ex-partner #bývalý partner

+ Flexibilita a prispôsobivosť vám otvoria nové cesty.
Momentálne nemíňajte peniaze na veci, ktoré nepotrebujete....

+ Zmena je život, avšak dávajte pozor, aby ste sa nezmenili k horšiemu.
Povedzte svoj názor a neprikláňajte sa k...