Ste pripravená na nový vzťah? Ako dlho trvá rekonvalescencia zlomeného srdca?

Každé sklamanie zabolí. Ak sa sklamete v človeku, do ktorého ste sa zamilovali, bolesť je o to silnejšia. Čím dlhšie nevydarený vzťah trval, tým môže zacelenie pomalšie. To ale neznamená, že už treba ostať „na ocot“. Je však dobré vedieť, kedy je pre vaše srdce opäť zdravé otvoriť sa láske.

03.06.2021 13:00
stretnutie, rande, jednorazovka Foto:
Rozchodom sa vzťah nekončí.
debata

Starý vzťah si vyžaduje čas

Rozchodom sa vzťah nekončí. Vie to azda každý, kto zažil rozchod s človekom, ktorý mu nebol ľahostajný. Mitzi Bockmann, koučka a odborníčka na vzťahy preto varuje pred rýchlym skákaním do nového vzťahu. Je potrebné ten starý najprv ukončiť aj mentálne. Pretože v opačnom prípade hrozí aj nový vzťah fiaskom. Počúvajte teda svoje srdce a za novou láskou sa vydajte až vtedy, ak je už pripravené.

Nezaoberáte sa bývalým

To v praxi znamená, že už nesledujete jeho kroky na sociálnych sieťach a ani vás príliš nezaujíma, čo robí. Mitzi Bockmann upozorňuje, že takáto fáza môže prísť za niekoľko týždňov, ale aj rokov. V závislosti od toho, ako dlho ste boli spolu a ako veľmi ste ho mali rada, keď ste sa rozchádzali. Nového muža si do vzťahu pustite určite až vtedy, ak nebudete nosiť v hlave a srdci toho bývalého.

rande, zoznámenie, muž a žena, láska, pár, párik Čítajte aj Zoznamujte sa s ľuďmi osobne, nie cez počítač! Prospieva to aj vášmu mozgu

Viete, čo sa pokazilo

Ak to bola nevera z jeho strany, klamstvo, násilie, manipulácia, tak je vec vcelku jasná. Nie vždy má však láska tak jednoznačný koniec. Mitzi Bockmann preto radí ísť do nového vzťahu až v momente, keď už viete, prečo vám ten starý nevyšiel. To je niekedy rovnako bod, kedy sa oplatí začať nový vzťah so starým partnerom a vyčistiť si minulosť. Ak totiž neviete, čo sa pokazilo, môže sa to pokaziť aj nabudúce.

Máte zo seba dobrý pocit

Veľmi dôležité. Mitzi Bockmann si totiž všíma, že ženy po rozchode hľadajú nového partnera, ako náplasť na ich sebavedomie. To je veľká chyba. Ak vám po rozchode poklesla hladina sebavedomia, cítite vinu, alebo neistotu, nehľadajte barličky nového vzťahu. Základom je podľa Mitzi Bockmann postaviť sa na vlastné nohy, získať sebadôveru a až potom si vybrať seberovného partnera.

Chcete ísť na rande

Chýba vám to. Chýba vám spoločnosť partnera, blízkej osoby, príjemných prechádzok aj telesného zblíženia. Do vzťahu choďte až vtedy, ak sama túžite po spoločnosti. Rozhodne nie zo strachu, že si nikoho nenájdete, alebo že vás už pokúša rodina. Dajte si čas, srdce samo uzná, kedy mu už chýba niekto blízky.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #láska #zlomené srdce #komunikácia po rozchode #nový vzťah #bolesť po rozchode

+ Čas na detoxikáciu, obnovte svoje fyzické sily.
Váš dávny sen sa môže splniť už čoskoro, preto na tom...

+ Ostaňte dnes doma a oddýchnite si, potrebujete to.
Využívajte svoje odborne znalosti a osviežte si ich....