Keď sa tieto tri smutné emócie objavujú v každodennom živote! Čo nám hovoria?

Nie každý deň svieti slnko a občas duša bolí o čosi viac. Keď sa do nášho života pričasto vkrádajú smutné emócie, musíme ich vedieť prečítať.

27.05.2021 11:00
láska, smútok, žena Foto:
Smútok sa prihlásil opäť o slovo?
debata

Osamelosť

Osamelosť môžeme cítiť, aj keď sme medzi ľuďmi, nielen medzi štyrmi stenami. Ak dôjde k tomuto pocitu, je to zvyčajne známka toho, že nám chýba spojenie s ostatnými, že sa cítime nepochopení alebo nemilovaní. Osamelosť nám naznačuje: hľadajte niekoho blízkeho, nadviažte blízky vzťah, obnovte kontakt s niekým, kto pre vás veľa znamenal.

Priscilla Presley - koláž Čítajte viac Od svadby s Elvisom, cez Dallas a Bláznivé strely až po dnešok! Takto sa menila tvár Priscilly

Prázdnota

Pocit prázdnoty môže prepuknúť aj v každodennom živote, ak sa vždy riadime rovnakými rutinami a mechanicky pracujeme na našich každodenných úlohách. To, čo nám táto emócia hovorí, je: vybočte z rutiny a urobte niečo, čo vás stimuluje a inšpiruje. Prečítajte si knihu, rozbehnite kreatívny projekt, začnite s novým športom… Čokoľvek, čo by bola pre vás nová výzva a čo by ste urobili pre svoju radosť.

Smútok

Väčšinou sme smutní, keď sme stratili niečo, čo pre nás malo význam, keď boli prevalcované naše hodnoty, prišli sme o niečo, čo bolo naším bezpečím… Aby sme konštruktívne reagovali na smútok, je vždy nevyhnutné poznať presný dôvod tohto pocitu. Čo však nikdy nie je zlé a dá sa chápať ako univerzálne posolstvo tejto emócie: prežite svoj smútok, dajte priechod plaču aj emóciám a buďte k sebe viac pozornejší a priateľskí.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #smútok #osamelosť #prázdnota

+ Dávajte si pozor na svoje zdravie, nepodceňujte to.
Vaše úsilie bude čoskoro ocenené, vytrvajte....

+ Podporujte svoju imunitu vitamínmi, práve to vaše telo potrebuje.
Ak neviete pokračovať dnes nie je práve váš...