Vzťah predurčený na úspech? Tieto kvality musí mať od začiatku

Každý, kto sa zamiluje, túži po tom, aby práve jeho vzťah skončil šťastím. Nie každému sa to podarí. Dokonca na jeden úspešný vzťah prakticky každému pripadá niekoľko sklamaní a rozchodov. V tom horšom prípade aj rozvodov. Ako teda oddeliť zrno od pliev a čo musí mať vzťah, aby skutočne vydržal.

23.04.2021 11:00
partneri, úsmev, manželia Foto:
Nikto nie je dokonalý a čo je horšie, každý sa ešte v priebehu rokov mení.
debata

Nie je to o hľadaní dokonalosti

Nikto nie je dokonalý a čo je horšie, každý sa ešte v priebehu rokov mení. Preto je hľadanie dokonalého partnera do dokonalého vzťahu utópia. Omnoho lepšie je nastaviť si vo vzťahu piliere, na ktorých vzťah skutočne prežije. Terapeutka a vzťahová poradkyňa Mary Kay Cocharo preto hovorí, že často dlhodobý vzťah nie je o tom, akí partneri sú, ale aké pravidlá si nastavia. Pritom vybrala tie základné tipy na dlhovekosť.

Správne nastavený rozpočet

Nie je dôležité, koľko kto zarába a ani to, aké máte nároky. Je však dôležité mať správne nastavené priority v otázke financií. Mary Kay Cocharo totiž hovorí, že otázku peňazí rieši každá dvojica prakticky celý život. Od kúpy bývania až po bežné nákupy. Preto si stanovte, ako budete platiť výdaje. Či máte všetko spoločné, prípadne jeden účet, na ktorý sa skladáte rovnakou sumou. Stanovenie si finančných pravidiel eliminuje mnoho hádok a podporí samostatný vzťah.

láska, manželstvo, dvojica Čítajte viac Tri piliere, na ktorých stojí zdravý, šťastný a dlhodobý vzťah

Neustále sa spoločne vzdelávajte

Mary Kay Cocharo nemyslí návštevu jazykových kurzov, alebo spoločné čítanie kníh. Hovorí o spoločnom vzdelávaní sa o sebe. Sama viete, že rozhodne už dnes nie ste taká ako pred desiatimi rokmi. A iný je aj váš partner. Má možno iné záľuby, túžby, chute, mení sa. Učte sa preto priebežne o novinkách vo svete toho druhého. Iba vtedy si dokážete rozumieť aj napriek zmenám. Je totiž najhoršie žiť s niekým, kto sa prakticky úplne zmenil a vy ostávate v presvedčení, že je taký ako ste ho spoznali.

Vytvorte si ostrov pre seba

Mary Kay Cocharo varuje dvojice pred tým, aby počas spoločných chvíľ používali mobilné telefóny, rozprávali sa pri sledovaní televízie, alebo vybavovaní mailovej korešpondencie. Dôležité je nájsť si čas pre seba. Odložiť mobil a stráviť aspoň hodinu počas týždňa iba spolu. Zdá sa vám to veľa? Mary Kay Cocharo hovorí, aby ste si pomocou aplikácie skontrolovali, koľko času napríklad trávite na sociálnych sieťach. Ak je potom hodina alebo dve do týždňa na partnera veľa, taký vzťah skutočne nemôže prosperovať.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #spoznávanie sa #spoločná budúcnosť #spoločná domácnosť #sebapoznanie #zdravý vzťah #kvalitný vzťah

+ Malé kroky vedú k veľkým zmenám v zdraví a športe.
Nevyberajte si tú najjednoduchšiu cestu, nie je to poslanie...

+ Nezabúdajte na zeleninu a ovocie, vaše telo si ich vyžaduje.
Nad nikým sa nepovyšujte, mohli by ste urobiť veľkú...