Tri piliere, na ktorých stojí zdravý, šťastný a dlhodobý vzťah

Sú ľudia, ktorí celý život hľadajú dokonalého partnera a pritom sú rozvedení, pohádaní a rozídení častejšie ako šťastní. Je to jasné. Chýbajú im základy, na ktorých by si dokonalý vzťah mohli postaviť. Bez nich ani s najlepším partnerom nemajú šancu na harmonický život vo dvojici.

10.04.2021 13:00
láska, manželstvo, dvojica Foto:
Vo vzťahoch sa nemusíme spoliehať len na metódu pokusu a omylu.
debata (1)

Dobré rady experta

Vo vzťahoch sa nemusíme spoliehať len na metódu pokusu a omylu. Najmä v prípade, ak nám srdce aj rozum hovoria, že máme skvelého partnera pre život aj na lásku. Mitzi Bockmann je expertka na vzťahy a vzťahová koučka. Mnohým párom pomohla z biedy vzťahu opäť vybudovať silné a stabilné partnerstvo. A to vďaka tomu, že im poradila základy šťastného vzťahu. Tie netreba nikdy podceniť. Bez nich sa nepodarí mať skvelý vzťah ani so skvelým chlapom.

Rešpektujte sa

Rešpekt na oboch stranách je veľmi dobrou bariérou pred hádkami a nedorozumeniami. Mitzi Bockmann radí každému, aby pristupoval k tomu druhému ako k pokladu, nie ako k samozrejmosti. Rešpektoval jeho potreby, túžby aj odlišnosť. Je veľmi dôležité pochopiť, že druhý nikdy nebude na sto percent podľa našich predstáv. A čím skôr to obaja pochopíte, tým krajší vzťah prežijete. Rešpekt si však vyžaduje aj veľkú dávku dôvery. Ingrediencie, ktorá vám umožní ľúbiť sa a nešpehovať si navzájom mobily.

Zdravý sexuálny život

Bez sexu je partnerstvo jednoducho len kamarátstvo. A ak je sexuálny život pre jedného alebo nebodaj pre oboch neuspokojivý, pokazia sa aj vzťahy. Pretože v partnerstve očakávame naplnenie sexuálnych snov a túžob. Mitzi Bockmann preto radí porozprávať sa s partnerom, utriediť si predstavy a hovoriť otvorene aj o sexuálnom živote. Vždy je lepšie hľadať riešenie, ako sa tváriť, že vám všetko funguje, ale nakoniec sa rozídete.

Dávajte si pocit lásky

Je to veľmi dôležité. Láska je presne ten pocit, pre ktorý túžime po vzťahu. Problém je, že časom sa môže stať len pragmatickým zväzkom. Mitzi Bockmann preto radí: „Nikdy nerezignujte na lásku.“ Vďaka tomu budete neustále vyživovať základný pilier vzťahu, na ktorom môžete stavať a ktorý vám pomôže prekonať aj ťažšie chvíle. Dávajte druhému pozornosť, nehu, lásku, pocit blízkosti. Dotýkajte sa, pohladkajte, snažte si každý deň spraviť radosť. Prečo? Z lásky! Ak tento pilier udržíte ako pevnú súčasť vzťahu, vyhrali ste lásku na celý život.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #rozchod #manželstvo #vzťah po rokoch #hádky #šťastie #životný partner #partner na celý život

+ Cvičte aj v pohodlí domova, vaše telo sa potrebuje začať viac hýbať.
Momentálne nie je čas na míňanie peňazí,...

+ Nezabúdajte na hydratáciu, pre vaše telo je veľmi dôležitá.
Čím neskôr začnete, tým neskôr skončíte, pamätajte....