Mužov stresuje viac futbalový zápas či strata vlasov ako... veľkosť penisu!

So stresom bojujeme občas všetci a niektorí z nás aj pomerne často. Nedávny prieskum sa pozrel bližšie na dôvody stresu u mužského pohlavia. Niektoré výsledky určite prekvapili.

21.03.2021 06:00
shutterstock 1888012117 Foto:
Muži pri sledovaní športových zápasov obľúbených tímov zažívajú najväčší stres.
debata (3)

Portál Longevita.com vyhotovil prieskum na vzorke 2158 mužov, ktorí v dotazníku vyhodnocovali vlastnú úroveň stresu pri zadaných kategóriách. Prekvapivý výsledok priniesla najmä prvá priečka. Podľa odpovedí zúčastnených môže totiž za najväčší stres u mužského pokolenia sledovanie športových zápasov ich obľúbeného tímu. Až 72 percent mužov vyhodnotilo práve takúto aktivitu za najstresujúcejšiu a divácky stres sledovania obľúbeného tímu sa tak dostal dokonca aj pred stres z finančných problémov či stres spôsobený vzťahmi.

Práve finančná situácia, dlhy, splátky hypotéky či mesačný rozpočet sa ocitli v zozname na druhom mieste. Zhruba 68 percent mužov označilo túto kategóriu za vyvolávač ich stresu a priradili mu v hodnotení vysokú úroveň stresu, na treťom mieste (58%) potom skončila kúpa nehnuteľnosti (domu, bytu), ktorú možno spojiť aj s väčšou finančnou investíciou.

Za prvou trojkou nasleduje v tesnom závese strach z toho, že muž príde o vlasy! Áno, plešatenie je pre mnohých zástupcov drsného pohlavia skutočnou nočnou morou a dokáže im spôsobiť naozaj množstvo vrások aj stresujúcej atmosféry v živote. Až 39 percent priznalo, že obava straty vlasov je pre nich veľmi stresujúca. Dokonca sa niektorí vyjadrili, že by radšej prišli o prácu ako o vlasy, poukázala vo svojej tlačovej správe Longevita.

Spúšťačom stresu u mužov je tiež emocionálny a osobný život. Stres u niektorých mužoch vyvolávala blížiaca sa svadba či vyraziť si na rande. Vôbec najvyššiu úroveň stresu však mužom spôsobuje predstava, že majú niekoho na rande pozvať. Túto možnosť označilo 36 percent mužov. V rebríčku sa potom ocitol aj stres z veľkosti penisu. Ten potvrdilo 30 percent opýtaných v určitých situáciách. V rámci „fyzických“ faktorov, ktoré dokážu vyvolať stres, sa ešte objavilo v prvej desiatke priberanie. Nadváha či potenciálna možnosť jej nadobudnutia stresuje zhruba 18 percent z opýtaných mužov.

A ako ste na tom vy? Odpovedzte v našej ankete.

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #prieskum #muži #dôvod #stres #plešatosť #strata zamestnania #finančná disciplína

+ Nie je každý deň dobrým dňom, snažte sa ho sami čo najviac vylepšiť.
Pri najlepšom myslení sa nenechajte...

+ Nebuďte negatívny, práve naopak, konečne máte dôvod na úsmev.
Úspech príde vtedy keď sa budete snažiť a...