Pozor na jazyk! Tri vety, ktoré vo vzťahu pôsobia ako jed

Pri týchto troch vetách by ste si mali dvakrát rozmyslieť, či ich skutočne smerom k partnerovi vyslovíte.

16.03.2021 13:00
hádka, muž a žena, pár Foto:
Neviete sa za žiadnych okolností dohodnúť?
debata

Je mi to jedno!

Popremýšľajte, ako by ste sa cítili, keby vám partner niečo vysvetľoval či hovoril, ale vašou reakciou by bolo iba ignorovanie, navyše podčiarknuté vetou „Je mi to jedno“. Ak ste práve vo fáze vzťahu, kedy riešite nejaké problémy, ignorovanie sa navzájom nie je tou správnou cestou. Touto vetou jasne hovoríte, že o vzťah nemáte záujme a v podstate si už ani neželáte jeho pokračovanie.

Je to všetko tvoja chyba

Nech akokoľvek túžite vinu „hodiť“ na partnera, nemá to žiaden zmysel, ak sa chcete pohnúť vo vašom vzťahu ďalej. Iste, miera zodpovednosti za to-či ono vo vzťahu môže byť rozdelená rôznou mierou, výlučne na pleciach jedného človeka neleží nikdy. Zodpovednosť za vzťah, aj s jeho chybami, nikdy nenesie len jedna osoba, myslite na to aj počas hádky či pri riešení problémov.

Prečo už nie si ako kedysi?

„Keď sme spolu začínali chodiť, bol si iný. Prečo si sa tak zmenil?“ To je takisto častá veta, ktorá nikam nevedie. Každý človek sa časom mení, vzťah formuje oboch. Ak vám na partnerovi prekáža, ako sa správa, nie je to vina toho, že už nie je taký, akým bol v minulosti. Chybu treba hľadať tu a teraz – čo ho vedie k tomu, aby sa zrazu správal inak?

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #rozchod #hádka #partner #harmónia

+ Začnite sa viac hýbať, vášmu telu pohyb môže len prospieť.
Neprechádzajte si internetové obchody, zbytočne vás...

+ Vysušené a popraskané ruky riešte s dermatológom, pomôže vám.
V tíme dokážete viac ako sami, porozmýšľajte nad...