Nič veľké, len maličkosti! Ale vzťah vďaka nim silnie

Krásny vzťah... Kto by po ňom netúžil. Nič však nespadne z neba len tak. Občas sa treba veľmi snažiť, naopak, niekedy stačia len maličkosti. Napríklad milé vety, ktorými váš vzťah celkom nenápadne posilňujete. Používate ich?

28.02.2021 09:00
láska, partner, harmónia Foto:
Nič nesilte, láska je o rovnováhe.
debata

Robíš mi radosť

Kto by nerád počul, že robí radosť iným ľuďom? Aj preto je potrebné svoje pocity radosti poslať ďalej. Ak vám ju spôsobil niečím váš partner, tak mu to povedzte. Táto jednoduchá veta predstavuje uznanie, ktoré mu prejavíte.

Aký si mal deň?

Môže to znieť ako jednoduchá otázka, ale skrýva sa v nej oveľa viac. Pretože vášmu drahému jasne hovorí, že sa zaujímate o jeho život aj o jeho pocity, úspechy ale aj zakopnutia. Trpezlivé naslúchanie a kladenie otázok je jasným ukazovateľom dobre fungujúceho vzťahu!

Tak to si ma teda pobavil

Schuti sa smejete a postaral sa o to váš partner. Či už vtipnou príhodou či nejakým gestom, ktoré sa mu práve podarilo. Výbuch smiechu je vždy dobrým znamením, nech už príde po čomkoľvek. Aj touto vetou oceníte zmysel pre humor vášho partnera.

Prepáč mi, prehnala som to

Každý robí chyby, dokonca aj ľudia žijúci vo fungujúcich vzťahoch. Nie všetci ich však dokážu priznať bez toho, aby k tomu nebolo dotlačení. Ale… Ak niekoho milujete, mali by ste byť pripravená urobiť krok k partnerovi a ospravedlniť sa, ak viete, že ste „prestrelili“ či šliapli vedľa. V žiadnom prípade nejde o prejav slabosti. Ale naopak. Uvedomiť si svoju vinu a priznať sa k nej vašu ukazuje silu a vyspelosť.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #partner #harmónia #city #empatia

+ Nie je hanba povedať, že vás niečo bolí, horšie je, že to neriešite.
Nie vždy vám všetko musí vyjsť na prvý raz,...

+ Nezabúdajte na hydratáciu vášho tela, potrebuje to.
Nespáľte sa na vlastných chybách, poučte sa z chýb ľudí...