10 najromantickejších filmov na valentínsky víkend? Vyhráva absolútna klasika

S blížiacim sa Valentínom možno aj vy plánujete partnerský program. Ak do neho patrí sledovanie romantického filmu, možno by ste mali poznať výsledky netradičného prieskumu.

12.02.2021 09:00
Julia Roberts a Richard Gere Foto:
Záber z kultovej romance Pretty Woman - herci Julia Roberts a Richard Gere stvárnili v nej hlavné úlohy.
debata

Britský portál OnBuy.com zostavil zoznam milostných filmov v poradí podľa toho, koľko romantických a zamilovaných momentov obsahujú. V jednotlivých filmoch boli analyzované detaily ako počet bozkov, milovanie ústrednej dvojice, zápletka s hádkou a udobrenie či darčeky, scéna svadby, prítomnosť párov ako takých, ale tiež prítomnosť uplakaných scén. Merala sa tiež dĺžka času do momentu, kým sa vo filme prvýkrát odohrá romantická scéna či scéna s romnatickým podtextom.

Do prvej desiatky sa dostali dnes už často klasické a kultové tituly a určite nezaškodí niektorý z nich si pripomenúť. Absolútnym víťazom sa stala romantická komédia Keď Harry stretol Sally z roku 1989 s herečkou Meg Ryanovou a hercom Billym Crystalom. V tomto filme z uvedeného zoznamu padlo vôbec najviac bozkov – dohromady až 24. Diváci sa prvého romantického momentu dočkali už po 48 sekundách.

Na druhom mieste skončil film Denník Bridget Jonesovej z roku 2001 (v s ústredným triom v zložení Reneé Zellweger, Hugh Grant a Colin Firth) a za ním nasledovala o tri roky staršia romantická snímka Pieseň pre nevestu s herečkou Drew Barrymoreovou a hercom Adamom Sandlerom. Prvú päťku uzatvárajú snímky Ako prísť o chlapa za desať dní (4.) a Notting Hill. Do prvej desiatky sa potom dostala aj kultová Pretty Woman či medzi mladou generáciou úspešná romantická snímka 10 vecí, ktoré na tebe nenávidím.

Zaujímavosťou je, že spomenutá Pretty Woman sa minimálne vo Veľkej Británii v predchádzajúcich dňoch ocitla na popredných priečkach v internetovom vyhľadávaní. Jej hľadanie stúplo až o 90 percent. Zdá sa teda, že je jasné, ktorý film bude počas valentínskeho víkendu dominovať na britských ostrovoch.

Zaujímavosťou je tiež dominancia niektorých hereckých tvárí v romantickom žánri – v prvej desiatke má až trojité zastúpenie herečka Drew Barrymore, z toho dvakrát dokonca v identickej partnerskej dvojici, s kolegom Adamom Sandlerom. Dvojité zastúpenie má aj herečka Julia Roberts a herec Hugh Grant.

10 najromantic­kejších filmov podľa ankety OnBuy.com

  1. Keď Harry stretol Sally (1989)
  2. Denník Bridget Jonesovej (2001)
  3. Pieseň pre nevestu (1998)
  4. Ako prísť o chlapa za 10 dní (2003)
  5. Notting Hill (1999)
  6. Až tak veľmi ťa nežerie (2009)
  7. 50-krát a stále prvý raz (2004)
  8. 10 vecí, ktoré na tebe nenávidím (1999)
  9. Cez noc tridsiatničkou (2004)
  10. Pretty Woman (1990)

Keď Harry stretol Sally

Denník Bridget Jonesovej

Pieseň pre nevestu

Ako prísť o chlapa za 10 dní

Notting Hill

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #rebríček #film #Julia Roberts #Meg Ryan #Valentín #romantický film

+ Začnite sa viac hýbať, vášmu telu pohyb môže len prospieť.
Neprechádzajte si internetové obchody, zbytočne vás...

+ Nepodliehajte panike, všetko sa čoskoro vráti do normálnych koľají.
Prehodnoťte svoj postoj a začnite na sebe...