Mylné predstavy o vzťahu? Len im nepodľahnite

Nový vzťah prináša nové výzvy. A občas aj omyly...

31.01.2021 11:00
rande, zvádzanie, túžba, radosť Foto:
Užívate si nový vzťah?
debata

Vo vzťahu nepôjde stále všetko ako po masle

Keď niekoho milujete, všetko je jednoduché. Prvý mesiac, možno aj rok… Ale aj napriek tej najväčšej láske sa nejaké problémy o slovo prihlásia. Dôležité je, nezložiť sa a stále veriť vo vašu lásku. Aj v to, že problémy, nech sú akékoľvek, sa dajú vyriešiť. Iste, netreba očakávať žiadne katastrofické scenáre, ani sa netreba na ne vopred pripravovať, treba mať len realistický pohľad na váš každodenný život vo dvojici. Raz ste hore, potom dole…

Svet sa netočí len okolo vás dvoch

Váš vzťah je akási bublina, oddelená od vonkajšieho sveta? Opatrne! Neuzatvorte sa pred svetom na dlhší čas. Súkromie si užívajte, ale kontakt s okolitým svetom len preto, že máte zrazu partnera, neodmietajte. Je naivné si myslieť, že partner vám nahradí všetkých, ktorých ste doteraz v živote mali. Na krátky čas to tak môže byť, kým sa nabažíte jeden druhého, je celkom prirodzené, že kontakt s okolím obmedzujete. Priateľov však od seba neodháňajte, pretože tento krok sa môže veľmi rýchlo obrátiť proti vám.

Nedokážete si navzájom čítať myšlienky

Ste s niečím nespokojná? Alebo váš partner? Vnútorne sa čímsi „zožierate“, ale mlčíte. Vy aj on… Nie, náznaky nestačia, v takomto prípade musíte komunikovať. Inak si vzťah pokazíte už v jeho začiatku. Mylne očakávať, že partner vždy vie, na čo myslíte, čo vám prekáža či z čoho máte strach, nemôžete. Pýtajte sa, ak sa vám zdá, že partnerovo správanie sa mení, že niečo nie je tak, ako si predstavoval. Nebojte sa priamych otázok ani odpovedí, aby ste pracovali na vašom vzťahu.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #láska #partner

+ Dajte prednosť varenej strave, na rýchle občerstvenie zabudnite.
Nemusíte byť dobrý vo všetkom, každý je dobrý v...

+ Zabudnite na kávu, prednosť dnes dajte zelenému čaju.
Nemusí vám všetko vyjsť na prvý krát, je to v poriadku,...