Pandémia dokáže vylepšiť vzťah. Namiesto rozvodu láska. Stač urobiť toto...

Pandémia koronavírusu znamenala nútenú izoláciu, z ktorej vzišlo množstvo manželských sporov a rozvodov. Existuje však časť párov, ktorým pandémie prospela a dokázali svoj vzťah vylepšiť. Ako teda premeniť ponorkovú chorobu na nové medové týždne? Existuje pár overených receptúr.

23.01.2021 10:00
láska, manželstvo, dvojica Foto:
Namiesto hádok si vymieňajte informácie o sebe.
debata

Naučte sa byť šťastní sami so sebou

Príkladom je dvojica Bonnie Ziegeler a Joel Hotker z Melbourne. Prijali pandémiu ako príležitosť, aby mohli robiť veci spolu. Zrazu mali príležitosť viac sa rozprávať a prežívať spoločné chvíle. Obaja totiž dovtedy trávili v práci 8 – 12 hodín a čas na spoločné chvíle a rozhovory sa im žalostne scvrkával. Počas pandémie tak zažili skutočne druhé medové týždne. Boli spolu, tešili sa, našli nové spoločné životné výzvy a radosti.

Viac priestoru na objatia

Byť viac doma môže znamenať, že sa budete viac obchádzať, alebo to spravíte tak ako Eliza Berlage a Tully McCart z Victorie. Viac sa začali objímať a venovať pozornosť tomu druhému. Výsledkom neboli žiadne hádky, ale naopak obdobie plné láskyplných dotykov. A čo si viac môže dvojica priať?

Skúste hry na spoznávanie

Existujú partnerské kartičky alebo aj na internete viete nájsť partnerské kvízy, ktoré sa môžete spolu hrávať a spoznávať sa navzájom. Je to veľmi dobrá možnosť ako využiť dlhé hodiny sedenia doma. Namiesto hádok si vymieňajte informácie o sebe. O svojich snoch, túžbach a plánoch. Nájdete spoločné radosti a to vás zocelí.

Nájdite šťastie vo svojom okolí

Juliette Liddell-Brown a Damien Brown z Victorie si počas pandémie našli ušľachtilí koníček. Začali pestovať bylinky a zeleninu. Zblížilo ich to a zistili, že k šťastnému životu nepotrebujú nákupné centrá, ani cestovať tisíce kilometrov. Šťastní zrazu vedeli byť aj doma, pri kultivovaní záhonov, vzájomnej podpore a pomoci. Opäť priniesli atraktívny recept ako nájsť cestu k sebe a nie od seba. Dusnú atmosféru negatívnych myšlienok je lepšie nahradiť spoločnou a tvorivou činnosťou.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #zlepšenie vzťahu #partnerský vzťah #spolužitie #pandémia #manželský pár #lockdown

+ Výzvy vás posunú ďalej, čeľte im s odvahou.
Ak chcete niečo dosiahnuť, stačí len ísť podľa plánu....

+ Pokúste sa začať jesť domáce jedlá, budete cítiť, že vám to prospieva.
Odvaha prijať riziko sa vyplatí, budete...