Benefity častého sexu. Raz mesačne však nestačí

Sex možno považovať nielen za radosť, ale aj liek a prevenciu pred rôznym typom ochorení. Na to, aby spoľahlivo účinkoval, je potrebné aj správne dávkovanie. Aby ste zo sexu okrem orgazmu vyťažili aj niečo viac, občas sa jednoducho bude treba zaprieť a neodhádzať do postele iba spať. Rozhodne sa to však oplatí.

22.01.2021 11:00
masáž - kúpeľ - erotika Foto:
Pravidelný sexuálny život prispieva k lepším intelektuálnym schopnostiam.
debata (3)

Spojte príjemné s užitočným

Sex je skvelý, no máme ho málo. Prečo? Sme unavení a pohodlní. Lenže aktívny intímny život prináša zlepšenie vzťahu, rozkoš a na mnoho neduhov je doslova liekom. Ako často je preto dôležité milovať sa, aby sex prinášal nielen uspokojenie ale aj zdravotné benefity? Raz za mesiac to nie je. Tu pôjde skôr na rozvodové konanie ako utuženie lásky aj zdravia.

Raz týždenne je správna miera

Hoci sa sexom nedá predávkovať, štúdia z roku 2015 zistila, že radosť zo sexu aj z partnerského života rastie až do momentu, kým sa milujete s partnerom raz týždenne. Ak je to viac ráz do týždňa, potešenie už tak rapídne nestúpa, občas dokonca môže klesnúť. Raz za týždeň je preto správna miera, ktorá prospieva aj zdraviu. Ak sa milujete menej, je potrebné zvýšiť intenzitu.

Viac šťastia

Čínska štúdia z roku 2015 zistila, že ľudia, ktorí majú sex raz týždenne, sú omnoho šťastnejší ako keď majú sex raz za mesiac. Dokonca bez toho, aby čokoľvek iné vo svojom živote zmenili. Tak prečo jednoducho nebyť šťastnejší, keď liek na zlú náladu máte na dosah?

Lepšia mozgová výkonnosť

Pravidelný sexuálny život prispieva k lepším intelektuálnym schopnostiam. Zvyšuje kreativitu a tvorivosť. A pozor, sex pomáha udržať aj mentálne zdravie ľudí vo vyššom veku. Preto ak chcete udržať v kondícii nielen svoje telo ale aj mozog, milovanie si určite naordinujte aspoň počas víkendu.

Pozitívne účinky na srdce

Sex je do istej miery kardio, ale kardio spojené s enormným vyplavovaním hormónov šťastia a potláčaním kortizolu, čím sa znižuje stres. To v praxi znamená, že milovanie raz za týždeň dodá vášmu srdcu silu a odľahčí mu od stresu a starostí. To sa prejaví aj na lepšom a dlhšom živote.

Dlhšia mladosť

Pravidelný sex prospieva aj mužom a udržiava ich penis v aktívnej činnosti. Ale pre ženy znamená aj ľahšiu menštruáciu, menej bolestí hlavy, zlepšenie čuchu, zdravšie zuby, lepšie trávenie a príjemným benefitom je aj žiarivejšia a mladšia pokožka.

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #milovanie #erotika #Intimita #sexuálny život #prevencia chorôb #málo sexu

+ Choďte sa prejsť na chvíľu do prírody, čerstvý vzduch vám urobí dobre.
Môžete mať svoj názor, len ho musíte...

+ Nepodliehajte panike, všetko sa čoskoro vráti do normálnych koľají.
Prehodnoťte svoj postoj a začnite na sebe...