Prečo väčšina ľudí nemá počas Vianoc sex?

Vianoce pôsobia romanticky - vyzdobený byt, svetielka, dovolenka, lahodné jedlo, za oknom poletujúci sneh...

15.01.2021 09:00
sex, vzťah, problém Foto:
Žiaden sex počas Vianoc?
debata (1)

Ale zrejme sa romantika s Vianocami spája len hrdinom hollywoodskych filmov. Sex na deke s vianočným motívom pred horiacim krbom? Realita je trocha iná, vianočný sex ľudia nevyhľadávajú, aspoň podľa zverejnenej štúdie.

Vedci zo Stanfordovej univerzity v Kalifornii zistili, že väčšina ľudí na Vianoce zostáva bez sexu. Bolo to zrejmé už z rozdielov v miere pôrodnosti v priebehu roka. Aby zistili, či je pokles v skutočnosti spôsobený nedostatkom sexuálnej aktivity, teraz preskúmali údaje z aplikácie Clue, v ktorej môžu ženy sledovať svoj cyklus a okrem iného zaznamenávať svoju sexuálnu aktivitu.

Pre štúdiu vedci zhromaždili údaje od viac ako 500 000 žien vo Veľkej Británii, Francúzsku, Brazílii a USA. A tieto čísla jasne ukazujú: zatiaľ, čo počas iných sviatkov je v spálni pomerne rušno, frekvencia sexuálnych stykov počas Vianoc nie je nijako ružová.

Dôvodom môže byť to, že veľa mladších žien trávi Vianoce skôr bez partnera, so svojimi rodičmi. Ale za nepriaznivými číslami môže stáť aj stres zo sviatkov či prebytok jedla, ktoré do seba „pcháme“. Následne sme unavení a chuť na sex jednoducho nemáte. Ak sú v dome menšie deti, Vianoce sa nesú v odlišnom režime od bežných dní – a ten takisto nejde ruka v ruke s horúcim manželským sexom. Avšak, Nový rok je často označovaný ako sexuálny ohňostroj.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #sex #partner #Vianoce

+ Súťažný duch vás posunie ďalej, než ste si mysleli.
Finančná nezávislosť je na dosah, pokračujte v úsilí....

+ Odhaľte svoj skrytý talent v športe, ktorý ste ešte neskúsili.
Chýba vám sebavedomie, a to vám bráni robiť veci,...