Sex po 60-ke? Prieskum odhalil prekvapivé veci... frekvenciu aj obľúbené techniky

Kto povedal, že po dosiahnutí dôchodkového veku by sa malo skončiť so sexuálnymi aktivitami.

11.01.2021 15:13
seniori, manželia, radosť, objatie, Vianoce Foto:
Ani po šesťdesiatke neopúšťa mnohých chuť na sexuálne aktivity.
debata (10)

Vo Veľkej Británii, kde nedávno urobili prieskum v skupine respondentov nad 60 rokov, rozhodne mnohí nehádžu flintu do žita.

Portál OnBuy.com oslovil vzorku viac ako 2380 internetových užívateľov vo veku nad 60 rokov, aby urobil prieskum o sexuálnom správaní zrelej generácie.

Z výsledkov vyplynulo napríklad, že až 75 percent opýtaných mužov myslí na sex pravidelne aj napriek tomu, že prekročili produktívny vek. U žien sa toto číslo ocitlo tesne nad hranicou päťdesiat percent (presne 51%). V týždňovej frekvencii rozmýšľa nad sexuálnou aktivitou zhruba 63 percent opýtaných a v dennej periodicite myslí na sex zhruba 21 percent všetkých opýtaných.

Približne každý piaty opýtaný (23 %) priznalo, že by mali chuť vyskúšať novú sexuálnu praktiku so stálym partnerom. Každý desiaty opýtaný je dokonca otvorený novým sexuálnym dobrodružstvám s novým partnerom, pričom mnohí z nich sa nebáli využiť služby zoznamiek ako Tinder a im podobným.

Pozoruhodný údaj vyplynul zo skúmania sexuálnych aktivít, ktoré by chceli skúsiť, alebo sa im už venujú ľudia nad 60 rokov. Najväčšiu popularitu si získala BDSM technika s dominanciou, S/M praktikami a používaním rozmanitých sexuálnych hračiek. Za ňou potom nasledovala takzvaná „age play“ – teda doslovne hra s vekom. Ide o sexuálnu praktiku, pri ktorej sa partneri k sebe správajú akoby jeden z nich bol výrazne mladší a druhý skúsenejší a starší. Tretie miesto v zozname praktík, ktoré by si chceli šesťdesiatnici skúsiť (prípadne sa im aj venujú), bol potom skupinový sex.

© Autorské práva vyhradené

10 debata chyba
Viac na túto tému: #prieskum #sex #technika #šesťdesiatka

+ Zvoľte si vhodnú starostlivosť pre vašu pokožku, nepoužívajte hocičo.
Zvážte oblečenie aké nakupujete, môžete sa...

+ Venujte dnes svoj čas sami pre seba, potrebujete to.
Tímová spolupráca bude kľúčom k úspechu na pracovisku....