Prečo sa pri sexe cítime tak fantasticky? Spoznajte tri hlavné príčiny

Kto ho nemá, ten o ňom sníva a kto ho raz skúsi, tak vie, že neexistuje krajšia aktivita, ktorej sa môže dvojica spoločne oddávať. Za pôžitkom zo sexu však nie je len naplnenie lásky a spojenie s milovaným človekom. Príroda k sexu pridala aj pár „drobností“, ktoré s našim telom robí sex. A všetky sú zdrojom slasti.

04.01.2021 13:00
prsia, sex, erotika, spodné prádlo Foto:
Zároveň sa ukazuje, že práve rozkoš, ktorú ženy zažívajú v posteli im dokáže aj glorifikovať partnera.
debata

Začína to telesnými zmenami

Len čo sa ocitnete s milovaným človekom v posteli, začína sa celý rad zmien. Dokonca niekedy nemusí ísť ani o lásku života, ale o túžbu po intímnom spojení. Už to prehĺbi a zrýchli dych. Tým podporujete zdravé srdce, mozog a dobrú náladu. Začínajú sa tvoriť hormóny šťastia, vylučovať sekréty, endokrinné žľazy zapínajú turbo. Vzrušenie do nášho života vháňa nadšenie, túžbu a radosť, pričom vytláča stres a negatívne myšlienky. Takúto zámenu si môžete dopriať vždy, ak si ľahnete do postele s niekým, po kom túžite.

Orgazmus nás celý ovládne

Vyvrcholenie aktivuje celý systém zmien, ktoré sa odohrajú naraz. Pre telo sú niečím takým, akoby nám niekto vyhodil a nahodil poistky. Razantná zmena, zážitok, erupcia. Prostredníctvom svalových sťahov sa uvoľňuje nahromadené sexuálne napätie, u žien sa ozývajú kontrakcie v maternici. Srdcová frekvencia sa zrýchli a celé telo v tom momente zásobujú hormóny šťastia. Krásny pocit prebehne kompletne celým telom. Nič neostane stáť ľadom. To je na sexe naozaj najkrajšie. Žiadne iné potešenie sa nedotkne celého tela od tváre až po končeky prstov na nohách. Jedine orgazmus.

Všetko so všetkým súvisí

Vedci prišli k záveru, že sex je dokonalou aktivitou. Prepája telesnú a duševnú rozkoš. Pri sexe totiž dochádzať k intenzívnej telesnej stimulácii, ktorá zasa stimuluje potešenie duševné. To je však predpokladom ešte väčšieho telesného potešenia. Hovorí sa to mu slučka rozkoše. Niečo ako perpetum mobile na príjemné pocity.

Zároveň sa ukazuje, že práve rozkoš, ktorú ženy zažívajú v posteli im dokáže aj glorifikovať partnera. Potešenie, ktoré muž dokáže žene navodiť, je symbiózou telesného a duševného pôžitku. To znamená, že čím lepší sex, tým väčšia miera istoty, že ste s tým pravým. To opäť pridáva na čarovnom zážitku zo sexu, pretože zakaždým dokáže partnera vo vašich očiach spraviť lepšieho.

Lenže pozor, neuspokojivý sex následne vedie aj k nespokojnosti so vzťahom. Ale to už je úplne iná kapitola intímneho života. Na tej krajšej sa podpisuje práve aj presvedčenie, že máte pri sebe, na sebe aj v sebe toho pravého.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Intimita #vyvrcholenie #uspokojenie #sexuálna energia #oragazmus

+ Choďte sa prejsť na chvíľu do prírody, čerstvý vzduch vám urobí dobre.
Môžete mať svoj názor, len ho musíte...

+ Začnite jedávať pravidelne, docielite tak, že nebudete priberať.
V práci dosiahnete neuveriteľné veci, vek nehrá...