Máte s partnerom stále menej sexu? Častý problém s jednoduchým riešením

Možno ste si mysleli, že vám sa to predsa stať nemôže. Ste zamilovaní, milujete sex, rozkoš, jeden druhého. Prejde pár rokov a namiesto vášnivých nocí máte výhovorky. Časom dokonca môžu prísť oddelené postele. Ako zvrátiť stav, ktorý vlastne dvojici nevyhovuje, ale nevie, ako sa z tejto plytčiny opäť dostať na vlny rozkoše?

30.12.2020 07:00
partneri, úsmev, manželia Foto:
Vytvorte si s partnerom spoločné očakávania.
debata

Nájdite problém

Ak ste si milostne rozumeli a zrazu sexuálny život ochabuje, tak ho neobnovíte, kým nenájdete dôvod, pre ktorý sa to deje. Sex koučka Janet Brito hovorí, že niekedy ide o dočasné problémy ako napríklad malé dieťa, ktoré plače, prechodné vypätie v práci, či zdravotné problémy. To sa dá s pochopením pretrpieť. Často je však za znížením milostnej frekvencie odcudzenie. Pocity, že už si nemáte čo dať, rozpory vo vzťahu, nepochopenie, rozdielne názory. Nájdite príčinu a skúste ju odstrániť. Intímny život sa k vám rýchlo vráti.

Budujte očakávania

Problém chradnúceho sexuálneho života kráča obvykle ruka v ruke s ústupom spoločných aktivít a zážitkov. Janet Brito preto hovorí o plániku spoločnej radosti. Vytvorte si s partnerom spoločné očakávania. Časom sa totiž mnohé dvojice síce tešia na veci, ale na úplne rozdielne. Nie na také, ktoré by ich spájali. Janet Brito preto hovorí o pláne spoločných aktivít, hoc možno len takých drobností ako pekný film, spoločné raňajky, len tak si zatancovať na pesničku v rádiu. Spojte sily a vytvorte si spoločné radosti. Na sex pritom ani nemyslite. Ten príde sám.

Hovorte, čo máte na sebe radi

Pravdepodobne dobre viete, čo tomu druhému na vás vadí. Mnoho dvojíc to totiž prezentuje ako mantru na každý deň. Vyhadzujú si na oči, čo im na tom druhom vadí. To rozhodne nie je forma predohry. Janet Brito preto radí ísť na veci z opačnej strany. Dajte si každý deň minimálne jedno vyznanie. Povedzte, čo na druhom oceňujete. Možno je to pekné gesto, ktoré urobil, alebo účes, farba vlasov, vôňa. Niečo, čo druhému naznačí, že na ňom vidíte aj pozitíva. Uvidíte, ako sa k vám rýchlo vráti aj sexuálna aktivita.

Spravte krok dozadu

Janet Brito hovorí aj o obzretí. Pokojne sa spoločne zamyslite, čo bolo na vašom vzťahu iné, keď ste horeli túžbou a nevedeli ste sa jeden druhého nabažiť. Zmenilo sa niečo tak radikálne, že sa to nedá vrátiť? Možno zistíte, že ani nie. Stačí sa len inšpirovať vlastnou minulosťou. Namiesto poradní, rád, množstva pokusov a omylov len skúste to, čo vám kedysi fungovalo. A funkčné budú aj výsledky.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #manželstvo #vzťah #partneri #sexuálna energia #sexuálna aktivita #partner na celý život

+ Zamerajte sa na konzistentnosť, kľúč k úspechu.
Nebojte sa toho čo bude, pre vás všetko dopadne najlepšie ako...

+ Nemeňte svoje stravovacie návyky, momentálne je vaše telo spokojné.
Práca, ktorú milujete, prinesie neočakávaný...