Čo znamená, keď sa vám sníva s objektom vašej lásky či bývalým... Spozornite!

V škole ste z neho či z nej nedokázali spustiť oči. Po večeroch zaspávajúc v posteli ste snívali o tom, že raz budete spolu chodiť. Samozrejme, to sa nestalo, no odrazu vás prekvapí... sen.

29.12.2020 07:00
spanok, žena Foto:
V snoch nás dokáže prekvapiť naozaj všeličo.
debata (1)

Áno, stáva sa relatívne často, že sa nám do snov vkradne objekt nášho záujmu, niekedy súčasný, alebo veľmi často osoba z čias minulých, ktorú sme nevideli roky. Prekvapí nás sen, ktorý je intímny a intenzívny a my sa ráno zobudíme s otázkou, čo to vlastne celé malo znamenať.

Podľa portálu Women's Health, ktorý sa obrátil na klinického psychológa Michaela Kinseyho, môžu takéto sny značiť nejakú našu potláčanú túžbu. Vôbec pritom nemusí súvisieť s konkrétnou osobou, s ktorou sa nám snívalo. „Niekedy môže ísť o to, vaša láska vo sne môže disponovať vlastnosťami, ktoré by ste chceli mať a prejaviť vy sami,“ cituje Kinseyho portál.

Sny však majú množstvo variácií a tie sa môžu aj rôzne interpretovať, či poukazovať na celkom špecifickú vec. Toto sú tri najčastejšie:

Keď sa vám sníva, že sa s objektom vašej lásky bozkávate

Podľa odborníkov, ktorých cituje portál, môže takýto sen znamenať, že v živote istým spôsobom stagnujete. Tento sen vraj často znamená, že očakávame, že sa v našom živote udeje niečo prelomové. Mnoho z nás má však pasívny postoj a len dúfame, že sa „to proste stane“, no nemáme v úmysle nič pre dosiahnutie cieľa urobiť. Naše podvedomie nám aj takto signalizuje, že by sme mali veci vziať do vlastných rúk a vyvinúť nejakú aktivitu.

Keď vás objekt vašej lásky odmietne

Zápas s vlastnou sebaúctou, to podľa terapeutky Nicole Artzovej, ktorú cituje ženský portál, jasne značí spomenutý sen. Zvyčajne ide o sen v období, keď sa cítime byť veľmi zraniteľní a citliví, pričom moment odmietnutia nám prináša ešte viac bolesti a smútku. Zvyčajne ide o problémy so sebadôverou a sebaúctou. Platí to však pri väčšinu snov, kde dochádza k odmietnutiu, to znamená, že napríklad aj, keď sa vám sníva o odmietnutí na pracovnom pohovore či napríklad odmietnutí niekoho z rodiny.

Keď je objektom vašej lásky bývalý/bývalá a dáte sa znovu dohromady

Nie, zvyčajne nejde o doslovnú túžbu – ako však upozorňuje terapeutka, ktorá interpretuje sny, môže ísť o našu neochotu pristúpiť na zmeny, ktoré prináša budúcnosť. Obzeráme sa do minulosti, túžime po niektorých jej častiach, často po pocite pohodlia. Podľa Artzovej snívať o bývalom partnerovi značí, že nám v živote chýba štruktúra, zmysel pre odhadnutie vecí, predvídanie toho, čo príde. To nás istým spôsobom desí a snažíme sa držať vychodených cestičiek a ilúzie komfortu.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #láska #sen #symbol #bývalý #objekt túžby

+ Dnes si jednoznačne oddýchnite do sýtosti, potrebujete to.
Nesnažte sa o niečom presvedčiť, sami dobre viete ako...

+ Jedzte to po čom sa cítite vo vlastnom tele dobre.
Nebojte sa toho, že by ste niečo pokazili, ak tak urobíte aj...