Najčastejšie „googlené“ otázky o orgazme. Poznáte na ne odpoveď?

Možno ste ich už neraz hľadali aj vy. Z množstva odkazov a riešení sa však občas zatočí hlava. Ak chcete poznať, čo o orgazme zaujíma nielen vás, ale celý ženský zvyšok planéty, prinášame praktické a fundované odpovede.

16.12.2020 07:00
sex, intimity, orgazmus Foto:
Orgazmus mnoho žien dosiahnuť dokáže, no nie s tým, s kým by chceli.
debata

Čo je to orgazmus?

Táto otázka patrí podľa sexuologičky Elle Vooght k veľmi častým, ktoré zadávajú ľudia do vyhľadávača. Jej odpoveď je jasná a stručná. Ide o náhle uvoľnenie sexuálneho napätia, sprevádzané kontrakciami a vyplavením hormónov šťastia a radosti do krvi. To samo o sebe znie ako skvelý dôvod vyhľadávať ho. Zároveň doktorka Vooght upozorňuje, že ani veda presne nepozná dôvod, prečo orgazmus. Keďže u žien vonkoncom nie je spojený s reprodukčnou schopnosťou. Skrátka zdá sa, že ide o čisté potešenie.

Prečo nemám orgazmus?

Elle Vooght upozorňuje, že odpoveď na túto otázku je omnoho komplexnejšia, ako môže poskytnúť Google. Radí ženám, aby v snahe o orgazmus najprv skúmali svoje telo. Zo svojej praxe si všimla, že len málo žien pozná, aké dotyky a stimulácia im robia dobre a dokážu ich doviesť k orgazmu. Ďalšou najčastejšou príčinou je čas simulácie. Hoci sú ženy, ktoré dosiahnu orgazmus rýchlo, väčšina na to potrebuje čas viac ako 15 minút. Pričom priemerný sex trvá minút sedem. Za neuspokojením teda často stojí práve časový nesúlad. Častou bariérou sú aj stres a lieky.

Prečo nemám orgazmus pri sexe?

Orgazmus mnoho žien dosiahnuť dokáže, no nie s tým, s kým by chceli. To prirodzene nie je úplne najlepšie. Elle Vooght na túto otázku odpovedá priamočiaro. Zistite či ste typ, ktorý potrebuje k dosiahnutiu orgazmu stimuláciu klitorisu alebo bodu G. Následne si s partnerom pohovorte o svojich potrebách a zvoľte techniky a polohy, ktoré vám umožnia dosiahnuť vyvrcholenie. Cesta k nemu totiž v partnerskom sexe vedie cez porozumenie a často rozhovor.

Ako dlho trvá orgazmus?

Opäť častá otázka, ktorá sa objavuje vo vyhľadávačoch prakticky denne. Odborné stanovisko znie, že najčastejšie trvá orgazmus 6 – 20 sekúnd. Avšak sú ženy, ktoré si ho vedia predĺžiť. Napríklad dychovými technikami. S prehĺbením dýchania počas vyvrcholenia si predĺžite aj stav slasti. Preto sa určite oplatí nezadržiavať dych.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #orgazmus #masturbácia #vyvrcholenie #uspokojenie #vaginálny orgazmus

+ Pravidelným cvičením môžete docieliť zdravý a vyrovnaný chrbát.
Neponižujte sa, ste lepší ako si myslíte,...

+ Začnete s pestovaním vlastných plodín a určite vám budú chutiť viac.
Nebuďte príliš nervózny, všetko zvládnete...