Táto jediná otázka môže výrazne zlepšiť váš vzťah! Určite ju nepoznáte

Použite otázku, ktorou partnera nasmerujete k premýšľaniu o vašom vzťahu.

10.12.2020 09:00
partnerská hádka, puntičkár Foto:
Zasa sa hádate o tom istom a neviete sa posunúť vpred?
debata

Situácia vo vašom vzťahu nie je ideálna – pričasto sa hádate, neviete nájsť spoločnú reč ani kompromis. Ak sa schyľuje k hádke a city oboch sú „na hrane“, existuje veta, ktorá by mohla kroky vo vašej komunikácii uľahčiť. A zrejme ju vo vzťahu nepoužívate, čo je škoda.

Rodinná a manželská terapeutka Esther Boykin na svojej stránke betterhelp.com tvrdí, že tou vetou, ktorá dokáže váš vzťah nasmerovať vpred, znie: „Čo odo mňa potrebuješ?“

Otázka, ktorá podľa terapeutky vedome partnera nasmeruje k premýšľaniu. Otázka je pozitívna, necháva priestor pre kreativitu a pomáha definovať potreby. „Ak sa opýtate partnera, čo od vás skutočne potrebuje, musí mať jasno v tom, aké sú jeho očakávania od vás aj od vzťahu,“ tvrdí Boyskin. Myšlienky by si mal usporiadať tak, aby dokázal jasne povedať, čo sú jeho potreby. Zrazu sa posuniete z večne zacyklenej hádky smerom k riešeniu problémov a napĺňaniu potrieb oboch vo vzťahu.

Ďalšou výhodou takto položenej otázky je to, že dvojica sa vyberie v diskusii novým, možno doposiaľ neobjaveným smerom. Opúšťa tak svoje zaužívané štruktúry hádky, ktoré doposiaľ nemali zdarný koniec. Ak sa neustále „točíte“ v komunikácii okolo tých istých tém, spomínaná veta by vám naozaj mohla otvoriť iné dimenzie vzájomnej komunikácie.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Dôvera #hádka #partner #kompromis

+ Začnite jesť pravidelne v menších dávkach, budete sa cítiť lepšie.
Na darčeky nemusíte míňať peniaze, pokúste sa...

+ Nemeňte svoje stravovacie návyky, momentálne je vaše telo spokojné.
Práca, ktorú milujete, prinesie neočakávaný...