On hrá videohry, ona zase medituje? Viete, ktoré hobby vedú k rozchodu?

Vo vzťahu by nepochybne mali dostať priestor obaja partneri a ich záujmy. Ale čo ak sú to práve koníčky, ktoré následne spôsobujú hádky?

18.11.2020 07:00
manželstvo, vzťah, hádka, rozvod Foto:
Aké koníčky môžu byť dôvodom na hádku?
debata (1)

Samozrejme, platí to pár od páru, ale nedávna anketa a jej výsledky naznačujú, že aj pre koníčky partnerov môže dôjsť k rozvodu. Z prieskumu na portáli OnBuy.com na vzorke 2476 žien a mužov vyplynulo, že v zozname hobby, ktoré môžu viesť vo vzťahu k rozpadu, sa ocitli nasledovné.

Mužské koníčky

1. Sledovanie športu – vlastne je to pomerne bežná súčasť voľného času u väčšiny bežných mužov. Napriek tomu dokáže práve táto aktivita ženy iritovať. Ak je jej veľa, alebo ak obmedzuje ich vlastný voľný čas. Až 91 percent z tých žien, ktorí uviedli, že koníček partnera by mohol byť dôvodom rozchodu, zaradilo medzi konfliktné koníčky sledovanie športu.

2. Hranie videohier – možno je to tým, že málo žien túži mať doma „malého chlapca“ alebo ide tiež o fakt, že videohry dokážu byť skutočne pohlcujúce. Každopádne, až pre 85 % opýtaných môžu byť dôvodom rozchodu.

3. Stávkovanie, hranie automatov – v tomto smere je asi celkom pochopiteľné, že zábavka spojená s utrácaním peňazí, je konfliktná. Zhruba 73 percent opýtaných uviedlo, že práve stávkovanie či hranie hazardných hier môže viesť k rozchodu.

Ženské koníčky

1. Nakupovanie – u žien je hobby spojené s míňaním peňazí na treťom mieste, u mužov podobný koníček ako vôbec najčastejší dôvod rozchodu. Najmä, ak ide o „šopoholičku“. Až 83 percent opýtaných mužov vidí nákupnú mániu ako dôvod rozchodu.

2. Bojové umenia – znie to priam bizarne, ale muži zjavne túžia svojím polovičkám dominovať a mať pocit, že ochrániť ich musia sami. Ak sa totiž žena rozhodne začať venovať tréningu bojových umení alebo sebaobrane, až pre 67 percent mužov vzniká dôvod na hádky a potenciálny rozchod.

3. Meditovanie – naozaj môže mužov iritovať niečo také upokojujúce? Zdá sa, že áno. Práve meditácia či cvičenie relaxačných cvičení je dôvodom hádok pre viac ako 50 percent opýtaných.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #vzťah #hádka #partner #koníčky

+ Každý deň môže byť krásny, otázkou len je, ako sa k tomu postavíte.
Nie je všetko jednoduché, ak chcete niečo...

+ Výzvy vás posunú ďalej, čeľte im s odvahou.
Ak chcete niečo dosiahnuť, stačí len ísť podľa plánu....