Pri intímnej hygiene chlapov je latka na dne! Ženy šokujú vlastnými 'príbehmi'

Je to naozaj s mužmi také zlé, keď príde na intímnu hygienu? Najnovší príspevok známej influencerky, v ktorom sa sústredila na mužskú hygienu, vyvolal na internete búrlivé odozvy.

29.10.2020 06:00
hemoroidy, toaleta, potreba, stolica, záchod Foto:
Muži dokážu byť poriadne ´prasce´, keď príde na intímnu hygienu, sťažujú sa ženy.
debata (2)

Nadia Bokody, ktorej text vyšiel na portáli News.com.au a následne z neho citovalo niekoľko európskych médií, si vzal na paškál otázku mužskej hygieny. Výsledné resumé veru neznie najpozitívnejšie. A tiež sa rozhodne nedá hovoriť o tom, že by bolo „nepoškvrnené“.

Všetko pritom odštartovala pestrá diskusia žien na portáli Reddit, kde sa jedna z tém začala odvíjať od otázky užívateľky o tom, ako má docieliť, aby si jej partner poriadne utrel zadok po vykonaní veľkej potreby. Zdá sa vám to pritiahnuté za vlasy? Nuž, na túto otázku následne prišli stovky reakcií – či už rád, komentárov alebo zdieľania vlastných skúseností.

„Čo to je preboha s chlapmi? Každý chlap, s ktorým som chodila, a to som chodila s mužmi rôznych hygienických návykov, mal špinavé fľaky na spodnej bielizni. Je pre chlapov utieranie zadku niečo, čo postupom času zabúdajú,“ pýta sa jedna z účastníčok debaty. Ďalšia sa pridala so skúsenosťou o tom, že už polroka randí s mužom, ktorý zanecháva špinavé fľaky na jej plachte. Väčšinou napríklad po sexe. „Milujem môjo manžela a stála ma nejakým spôsobom priťahuje. Ale niekedy ten chlap dokáže byť fakt nechutný,“ napísala ďalšia užívateľka, ktorá tiež prezradila, že jej muž má 38 rokov, ale stále dokáže hodiť do koša na špinavú bielizeň boxerky či slipy, na ktorých vidieť fľaky po vykonaní veľkej potreby.

Fanúšičky (a fanúšikovia) seriálu Sex v meste si možno ešte pamätajú jednu z epizód, keď je s podobným zistením konfrontovaná jedna z hlavných hrdiniek – právnička Miranda – ku ktorej sa práve nasťahoval jej partner (a neskôr manžel) Steve. Podobné znechutenie však zažíva väčšina žien. A ako nasvedčujú príspevky z Redditu, nemusí ísť len o kontakt so spodnou bielizňou, ktorú treba naložiť do práčky (a bohužiaľ to niekedy robia naozaj len ženy!).

„Mužská hygiena a nesmierne nízky štandard, ktorý sme pre ňu stanovili, slúžia so všetkou vážnosťou ako ďalšie kývnutie na rodovo dvojité štandardy, ktoré dominujú v heterosexuálnych vzťahoch,“ myslí si Nadia Bokody, ktorá celú debatu odštartovala. Poukazuje tiež na to, že ženy sú pre mužov ochotné podstúpiť desiatky estetických zákrokov, neustále sa starajú o výzor svojho pohlavie, podstupujú depilácie, robia si výplachy vagíny. Keď však príde na mužov, tí majú často problém aj s dôkladnejším umytím si penisu (napríklad zhrnutím predkožky, kde sa zachytáva najviac baktérií). Tí istí muži pritom údajne neváhajú robiť si poznámky o vôni alebo vzhľade ženskej vagíny.

Podľa Bokodyovej je najsmutnejšie, že aj túto problematiku zvyknú ženy riešiť s akýmsi ospravedlňujúcim tónom a defenzívnym postojom. „Som na neho príliš hnusná, ak mu poviem, že by sa mal častejšie sprchovať alebo si poriadne po sebe umyť záchod,“ pýta sa jedna z užívateliek na Reddite.

Podľa známej blogerky a influencerky je však odpoveď jasná. „Je mi ľúto, že to musím povedať, dámy, ale nerobíme chlapom láskavosť tým, že ignorujeme ich zašpinené trenírky alebo sa snažíme nájsť spôsob, ako ich nenápadne presvedčiť, aby sa viac kúpali,“ komentovala cez Reddit. „Latku musím drasticky zdvihnúť, pretože teraz je doslova na dne,“ dodala ešte.

A čo si myslíte vy? Aké skúsenosti máte s vašimi mužmi?

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #hygiena #muži #návyk #špinavá bielizeň

+ Chýba vám elán, slnečné lúče vám pomôžu doplniť energiu a vitamín D.
Očakávajte uznanie za vašu tvrdú...

+ Pravidelne regenerovať svoje sily je správne, inak padnete únavou.
Podnikanie bude smerovať dopredu a vy budete...