Tipy na udobrovanie od šťastných a zamilovaných párov. Tieto fungujú!

Nezhody a partnerské roztržky sa vyskytnú v každom vzťahu. Treba s nimi počítať a preto je lepšie sa na ne zodpovedne pripraviť, ako nechať veci na náhodu. Pretože konflikty vás môžu rozoštvať, alebo naopak sceliť vzťah a vylepšiť aj váš intímny život.

23.10.2020 15:00
manželstvo, láska, vzťah Foto:
Každému sa stane, že vyletí, že neovládne emócie, že to preženie.
debata

Tajomstvá úspešných

Orna a Matthew Waltersovci sú dlhoročnými partnermi a zároveň vzťahovými koučmi. Venujú sa poradenstvu, ako byť úspešnými nielen v živote, ale aj v partnerstve. Na základe vlastných životov a skúseností s inými vypracovali zásady, ako riešia konflikty dvojice, ktoré sú šťastné, ľúbia sa a nedovolia, aby im rozdielne názory pokazili ich sny o vzájomnej láske.

Nebuďte osobní

Ak chcete vyriešiť problém, tak sa vždy sústreďte na riešenie. Ako vyjsť z rozporuplnej situácie, ako ju napraviť, viac neopakovať, jednoducho ako ju zažehnať. Ničomu nepomôže, ak sa začnete obviňovať, útočiť na seba navzájom a nebodaj vyťahovať do centra pozornosti aj krivdy, ktoré sa veci netýkajú. Nielenže to vnesie do sporu neželané vášne, ale riešenie skôr oddiali, ako mu pomôže. Buďte vecní a konštruktívni, nie útoční.

Nepodriaďujte sa

Nie vždy a vo všetkom dosiahnete na vec spoločný pohľad a zhodu. V takom prípade, je vhodné si nechať vlastné presvedčenie a nesnažiť sa toho druhého presvedčiť za každú cenu. To zabráni tlaku a pocitu, že ten druhý musel ustúpiť. Vtedy sa môže aj udobrovanie stať sladkým a vášnivým. Veď pri milovaní predsa nezáleží na tom, aby ste mali všetky názory a myšlienky v hlave spoločné. Stačí, že viete spolu vychádzať.

Ospravedlňte sa

Každému sa stane, že vyletí, že neovládne emócie, že to preženie. Ale málo dvojíc vie následne povedať: „Prepáč, nehnevaj sa.“ To nie sú slová prehry, ale základ toho, že si toho druhého vážite a viete uznať, že ste sa nechovali správne. Zároveň je to hodenie zmierlivej rukavice, ale nie vyvesenie bielej zástavy. Je to pozvánka na dialóg, v ktorom sa nepotrebujete hádať a robiť si zle. Pretože ak máte problém, je lepšie, ako ho vyriešite v atmosfére vzájomnej spolupatričnosti ako bojovej nálady.

Odstraňujte drobné nezhody

Je to veľmi dôležité. Vo vzťahu sa totiž denne môže stať niekoľko malých nezhôd, ktoré môžu partnerov frustrovať. Neodložený riad, zabudnutý pohár, nezatvorené dvere na toalete a podobne. Šťastné vzťahy sú vnímavé a snažia sa neustále eliminovať drobné dôvody na frustráciu, ktoré sú následne rozpálenou pahrebou pod vážnejšími konfliktami. Výhodou je, že drobnosti viete vyriešiť nehou, pozornosťou a veľmi dobre sa z nich udobruje v posteli. Skúste túto cestu. Budete spokojní obaja.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #konflikt #vzťah po rokoch #hádka vo vzťahu #nezhody

+ Hoďte starosti za hlavu a uvoľnite svoju myseľ.
Prijatie finančnej rady od experta vám môže otvoriť oči....

+ Motivácia príde, keď stanovíte jasné ciele vo vašom športe.
Zariaďujte si bývanie podľa vašich predstáv,...