Jasnejšie to už nejde! Tu je 5 znakov, že máte zdravý vzťah

Ako ste na tom s partnerom vy? Môžete opísať váš vzťah ako zdravý a fungujúci?

21.10.2020 13:00
rande Foto:
Ste vo vzťahu spokojní?
debata

1. Tešíte sa jeden na druhého

Či už sa vidíte po jednom dni alebo po dvoch týždňoch, stále sa jeden na druhého tešíte. Máte radosť, keď otvárate dvere na byte a z kuchyne sa na vás usmieva ON.

2. Hľadáte riešenia pre vaše problémy, ale aj pre problémy iných

Znamenie, že máte zdravý vzťah: Spoločne nájdete riešenia svojich problémov. Nezáleží na tom, do akej miery starosti partnera ovplyvňujú váš život – hoci sú malé, je skvelé, že ich partner nepovažuje za zanedbateľné. Rovnako dokážete diskutovať o problémoch iných a spoločne prichádzať na možnosti ich riešení.

3. Máte sex

Chuť na sex s partnerom nikam nezmizla. Iste, nie je to vášeň ako počas prvých mesiacov vášho randenia, ale horúce chvíle v posteli si stále dokážete vychutnávať. Udržiavate váš sexuálny život stále akčný, sexu sa nevyhýbate. Hľadáte nové možnosti, aby vás sex stále bavil.

4. Rýchlo si odpúšťate

Nahneval vás partner? V zdravom vzťahu rýchlo vyčistíte vzduch, problém si vyjasníte, poviete, čo vás trápi či hnevá. Starosti či sklamanie nedusíte v sebe, nemáte strach sa zdôveriť či povedať, čo sa vám nepáči. Ani pre jedného z vás nie je ťažké priznať si chybu a ospravedlniť sa. Každý robí chyby, vo vzťahu sa však sústredíte sa na to podstatné.

5. Ste otvorení a čestní

Ak sa vyskytne problém, hovoríte otvore. V dobrom vzťahu môžete úprimne rozprávať o pocitoch, o radostiach aj o trápení. Nemáte prečo partnerovi klamať a jeho by ani nenapadlo kontrolovať vám mobil. Na otázky dostanete vždy odpoveď, bez vykrúcania či podráždenej reakcie.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #rande #partner #harmonický vzťah

+ Zvoľte si vhodnú starostlivosť pre vašu pokožku, nepoužívajte hocičo.
Zvážte oblečenie aké nakupujete, môžete sa...

+ Nový športový režim prinesie posilnenie tela aj ducha.
Ak niečo pokazíte, aj si zato zaplatíte, myslite však do...