Nuda, sociálne siete aj alkohol: Aké dôvody vedú ženy k nevere najčastejšie?

Tri roky po uzavretí manželstva prichádza krízové obdobie v živote ženy. Potenciálne "nebezpečenstvo", ktoré hrozí, je aj nevera.

24.10.2020 07:00
žena - počítač - pozeranie pornografie Foto:
Znovu sa zblížiť s bývalým na sociálnej sieti? Aj to je dôvod u žien na neveru.
debata

Nedávny prieskum, ktorý robil portál IllicitEncounter­s.com na vzorke približne 2000 respondentiek a z ktorého citovali noviny The Sun, odtajnil aj najčastejšie dôvody nevery u žien. Absolútne prvenstvo si pre seba uchmatla NUDA!

Áno, vôbec najčastejším dôvodom, prečo sa vydatá žena odhodlá k nevere, je nuda v súčasnom vzťahu. Tá môže súvisieť s viacerými faktormi, medzi nimi je nuda v posteli, ale výsledky prieskumu upozorňujú, že omnoho výraznejším hýbateľom rozhodnutí na ceste k nevere je nuda v komunikácii. Ak partneri dospejú do bodu, že si nemajú čo povedať, u žien často dochádza k riešeniu v podobe nevery.

Do prvej päťky dôvodov sa celkom čerstvo (prieskum sa rodil pred pár týždňami) dostala aj súčasná pandémia a takzvaný lockdown, ktorý prebehol vo viacerých krajinách po celom svete. Zmena priorít, túžob aj vývoj osobnosti po čase strávenom v spoločnej karanténe bol pre mnoho opýtaných žien dôvodom k nevere. Celková zmena, ktorá prebehla od svadobného dňa, sa potom v zozname ocitla tiež, konkrétne na štvrtom mieste.

Úlohu v nevere súčasnosti hrajú aj sociálne médiá, čo potvrdzuje tretí najčastejší dôvod nevery britských žien. Reč je o rozdýchaní plameňa vo vzťahu s niektorým zo svojich bývalých. A to veľmi špecifickým spôsobom – pomocou komunikácie na sociálnej sieti, ktorá často vyústi do opäťovného stretávania sa a milostnej „odbočky“.

Posledným dôvodom bol potom alkohol. Áno, aj nežné pohlavie priznáva, že dokáže podľahnúť nástrahám opojného moku. Byť neverná pod vplyvom alkoholu bol piaty najčastejší dôvod u žien.

Čo sa mužov týka, niektoré dôvody, boli totožné s tými ženskými. Najčastejším argumentom silnejšieho pohlavia, prečo je neverné, však bol nedostatok sexu s vlastnou partnerkou.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #prieskum #nevera #dôvod #ženy

+ Zdravé stravovanie je tak dôležité ako pravidelný tréning.
Spríjemniť deň si môžete aj bez veľkého míňania...

+ Zvoľte pohodlnú obuv a oblečenie, čaká vás náročný športový deň.
Užite si naplno príjemné počasie a využite...