Od výplaty k výplate či dokonca na dlh! Tieto 3 znamenia to s peniazmi nevedia

Môže sa dátum nášho narodenia podpísať na tom, ako budeme v budúcnosti nakladať s peniazmi? Podľa nás je to skôr o úrovni vzdelania, nadobudnutých skúsenostiach či ekonomickej vzdelanosti. Ale, možno do toho prehovoria aj hviezdy...

17.10.2020 08:00
sporenie, financie, rodina Foto:
Ak sa stretnú Býk a Baran, dokážu toho nakúpiť a minúť naozaj veľa...
debata (2)

Teda tvrdí to aspoň britský Daily Mail, ktorý cituje z miništúdie portálu Psychicworld.co.uk, ktorá dotazovala 2400 osôb a snažila sa vytvoriť vzorec finančného správania v závislosti od znamení horoskopu. Znie to priam bláznivo, ale výsledky, ktoré im vyplynuli, možno majú niečo do seba.

V rebríčku znamení, ktoré prežívajú najväčšie problémy s financiami, sa na prvých troch priečkach ocitlo trio Baran, Váhy a Býk.

Baran

Ľudia narodení v tomto znamení majú tendenciu žiť život v prítomnosti. Nemyslia príliš dopredu, sú spontánni a radi si užívajú. To sa však podpisuje aj na ich finančnej stabilite, či skôr nestabilite. Z prieskumu totiž vyplynulo, že viac ako 70 percent Baranov žije od výplaty k výplate a nemá našetrené žiadne prostriedky na časy núdze. Problémom je spontánne míňanie, ale tiež všeobecne laxný prístup k peniazom. Často ani netušia, kde a koľko minuli. Vo financiách potrebujú v prvom rade disciplínu a pevné pravidlá, ktorých by sa mali naučiť držať.

Váhy

Majú tendenciu žiť nad svoje pomery a viac ako 70 percent z nich dokáže minúť svoju výplatu dávno predtým než im na účet pristane ďalšia. Váhy milujú nakupovať a robia to neobozretne, nepozerajú sa na cenu, nevenujú čas tomu nájsť niekde lacnejšiu alternatívu a rozhodne nečakajú, kým vec zlacnie napríklad na polovicu. Ľuďom v tomto znamení by rozhodne prospelo, aby sa detailne pozreli na svoje financie a stanovili si určitý finančný plán. Niekedy im pomôže celkom radikálne rozhodnutie, napríklad zapchať kreditnú kartu a následne ju vrátiť do banky alebo prestrihnúť, aby ich „nepokúšala“.

Býk

Iba zhruba 38 percent opýtaných, ktorí sa narodili v tomto znamení, ma odložených pre horšie časy sumu vyššiu ako 2000 eur. Ďalší sa nachádzajú pod ňou alebo tiež žijú od výplaty k výplate. Býci vraj radi míňajú peniaze a ich najväčším problémom sú drahé investície. V porovnaní s inými znameniami vždy inklinujú k tým drahším, luxusnejším a nákladnejším nákupom, čo im pri priemernom plate môže narobiť poriadne finančné vrásky.

A kto je na tom najlepšie?
Údajne najšetrnejším znamením v zozname je júlovo-augustový Lev. Jeho postoj k financiám je vybudovaný na jasných cieľoch a pravidlách, ktoré sa snažia dodržiavať. Aj ľudia v znamení Leva radi nakupujú pekné veci, na investíciu sa však väčšina z nich odhodláva v momente, keď sú si istí, že to je pre nich najvýhodnejšie.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #peniaze #spotreba #financie #znamenie #horoskop

+ Dnes si jednoznačne oddýchnite do sýtosti, potrebujete to.
Nesnažte sa o niečom presvedčiť, sami dobre viete ako...

+ Začnete s pestovaním vlastných plodín a určite vám budú chutiť viac.
Nebuďte príliš nervózny, všetko zvládnete...