Monogamia nie je synonymum nudného sexu. Takto sa dá okoreniť

Na to, aby ste o dva, tri, aj o desať, či dvadsať rokov mohli zažívať chvíle plné iskrivého vzrušenia a intenzívneho sexu, nemusíte meniť partnera. Stačí len občas zmeniť prístup. Tak ako v kuchyni pridáte nové korenie na vylepšenie chuti, tak to môžete urobiť aj v posteli. Pritom nemusíte meniť “hlavné postavy“.

16.10.2020 15:00
láska, vzťah, manželstvo Foto:
Prirodzene aj v zdravo fungujúcom vzťahu sa občas každý utiahne sám do vlastného súkromia.
debata

Hľadajte nové možnosti

Sexuologička Jenni Skyler vytipovala vo svojej praxi najhodnotnejšie zmeny, ktoré aj dlhodobým partnerom pomohli vrátiť iskru do sexuálneho života. A to dokonca aj v prípadoch, keď už si mysleli, že to spolu ďalej nezvládnu ťahať a nádejou je len výmena partnera. Opak bol pravdou.

BDSM

Skratka štyroch písmen, ktorá razantne zmení milostný život. Každá dvojica začína nežnosťami. je to rozhodne krásny začiatok, ale postupom času by sa k slovu mali dostať aj drsnejšie sexuálne praktiky. Zrazu totiž vo svojom partnerovi objavíte akoby úplne nového milenca. Spoločne sa vydáte na neprebádané územie vzrušenia. Zároveň ide o techniky, na ktoré treba zohratú dvojicu. Výmenou partnera by ste opäť len oživili sladkosť sexuálnych praktík. Ale posunúť ich môžete len s niekým stabilným.

Auto

Sex v aute nie je pohodlný, nie je ani veľmi romantický a praktický. Ale dodáva vzťahu iskru. Prečo? Jenni Skyler v tom má jasno. Zo slov jej klientov vyplýva, že sex v aute dvojicu vráti akoby do čias horúceho zamilovania. Keď mali chuť, ale často nemali miesto. Rovnako ide o prejav spontánnosti, túžby, dobrodružstva a adrenalínu. Kombinácia vytvára predpoklady na nabudenie iskry aj vo vyhasínajúcej pahrebe.

Masturbácia

Prirodzene aj v zdravo fungujúcom vzťahu sa občas každý utiahne sám do vlastného súkromia. No ak chcete naštartovať sexuálnu iskru, je vhodné staviť na masturbáciu spoločnú. Je veľmi erotické, ak vidíte partnera na vrchole blaženosti. Zároveň sa môžete dráždiť navzájom, vidieť, čo polovičke robí dobre a inšpirovať sa. Je to skvelý spôsob, ako prekonať tabu v milostnom vzťahu. Uvidíte, ako sa zmení aj váš sexuálny život, ak spravíte krok týmto smerom.

Oblečenie

Sex je síce o nahote, ale výrazne mu môže pomôcť zmena garderóby. Ako na strane muža, tak aj ženy. Ukázať sa v erotickej bielizni, kostýme, obleku, atraktívnom negližé, to všetko sú možnosti, ako sa ukázať pred partnerom v novom svetle. Ako niekto „nový“ a to vie podľa Jenni Skyler podporiť nielen sexuálnu túžbu, ale aj fetišistické chúťky, ktoré driemu v každom človeku.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #vzťah #monogamia #manželstvá #sex po rokoch

+ Výzvy vás posunú ďalej, čeľte im s odvahou.
Ak chcete niečo dosiahnuť, stačí len ísť podľa plánu....

+ Pokúste sa začať jesť domáce jedlá, budete cítiť, že vám to prospieva.
Odvaha prijať riziko sa vyplatí, budete...