5 jedál, ktoré škodia sexu. Pred milovaním sa im radšej vyhnite

Existujú jedlá, ktoré zvýšia vaše libido. Navnadia a povzbudia k milostným výkonom. A potom sú tu tie, ktoré majú presne opačný efekt. Preto ak plánujete horúci večer, určite sa im vyhnite aspoň od obeda.

14.10.2020 15:00
sex, vzťah, intimity, šťastie Foto:
Bublinkové vody môžu spôsobiť nafukovanie, vďaka čomu sa vám pri milovaní nepodarí uvoľniť.
debata

Káva

Prekvapivé zistenie, s ktorým prichádza veda. Mnoho mužov a žien pritom staví na tento životabudič práve z dôvodu, aby vydržali v posteli dlhšie bez únavy. A zrazu im ten sex nejako nechutí. Podľa odborníčky na výživu Nicole Kasal je problém v tom, že káva zvýši hladinu kortizolu v krvi. Síce vás nabudí, ale zabráni vám v uvoľnení, ktoré je pre pekné milovanie kľúčové. Zvýšenie stresových hormónov súčasne zníži libido. Preto povedzte káve radšej nie. Vhodnejší je zelený čaj.

Príliš slané jedlo

Nemyslí sa tým štandardné jedlo, ale extra porcia soli typu čipsy, slané tyčinky, alebo pukance. Doktor Robert Kominiarek upozorňuje, že príliš veľa soli skonzumovanej naraz zmení v tele spôsob prekrvenia intímnych partií. To môže na strane muža znamenať problémy s erekciou a u žien neschopnosť dosiahnuť orgazmus. V oboch prípadoch teda nepôjde o sex podľa predstáv. Slané lupienky vám možno zaručia pekný večer pri filme, ale rozhodne nie v posteli.

Sója

V tomto prípade ide o dlhodobé diétne odporúčanie. Robert Kominiarek vysvetľuje, že denná dávka viac ako 120 miligramov sóje, mala dosah na pokles testosterónu ako u mužov, tak aj u žien. Pritom testosterón je u oboch pohlaví hlavný motor sexuálnej túžby. Preto ak poklesne, vzťah sa naladí viac na priateľskú ako mileneckú frekvenciu. A to nemusí každému vyhovovať.

Mäta

Bez mätového čaju si mnohí nevedia zimu a jeseň ani predstaviť. Je skvelá na zníženie zápachu ústnej dutiny a rovnako uľaví pri nádche a nachladnutí. Zdalo by sa teda, že je priam pokladom pre milostný život, ale opak je pravdou. Zistenia ukazujú, že popri blahodárnych účinkoch má schopnosť utlmiť túžbu po milostnom vyvádzaní. Mätový čaj preto radšej popíjajte počas doobedia.

Bublinková voda

Minerálna, sladká, aj obyčajná sóda. Bublinkové vody môžu spôsobiť nafukovanie, vďaka čomu sa vám pri milovaní nepodarí uvoľniť. A každá žena vie, že orgazmus je prakticky nemožný, ak musíte striehnuť, aby vám popri ňom nevyšlo z tela aj niečo viac, ako len vzrušený ston.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #libido #chuť na sex #nechuť na sex #afrodiziaká

+ Choďte sa prejsť na chvíľu do prírody, čerstvý vzduch vám urobí dobre.
Môžete mať svoj názor, len ho musíte...

+ Múčne výrobky vám začnú spôsobovať mierne ťažkosti.
Ak vám niečo nejde, mali by ste to odložiť na lepší čas....