Najhorší čas na sex. V týchto hodinách to radšej neskúšajte

Mali ste chuť, príležitosť aj odhodlanie, ale milovanie vonkoncom nedopadlo podľa predstáv. Možno nebola chyba na nikoho strane, len ste jednoducho trafili nesprávne načasovanie.

02.10.2020 15:00
sex, spánok Foto:
Muži majú na milovanie najviac chute počas rána, na ženy prichádza so západom slnka.
debata (4)

Milostný nesúlad medzi mužom a ženou

Rozdielnosť medzi pohlaviami podčiarkuje aj psychologická štúdia z roku 2018, z ktorej vyplynulo, že muži a ženy majú rozdielny vrchol sexuálnej túžby. Súvisí to s vrcholom hladín hormónov v tele. Muži majú na milovanie najviac chute počas rána, na ženy prichádza so západom slnka. Na druhej strane štúdia zistila, že priemerný pár má sex najčastejšie medzi 21. hodinou večer a polnocou. Odborník na spánok Michael Breus síce hovorí, že sex pred spaním nie je zlý nápad, na druhej strane hovorí, že nie je ani najlepší.

Keď bežne spíte, nemilujte sa

Ak sex pred spaním, tak aspoň nie namiesto neho. Ľudské telo totiž pracuje na prirodzenom biorytme, ktorý si dlhodobo tvorí. Preto je najhoršia možnosť na erotické dobrodružstvá vybrať čas, kedy sa už obvykle ukladáte na spánok. Samozrejme, že sa telo dokáže zmobilizovať k aktivite, ale super orgazmické zážitky nečakajte. Vždy je lepšie milovanie načasovať na obdobie, keď sa ešte organizmus nepripravuje vnútornými procesmi na odpočinok.

Po jedle

Romantická večera a po nej milovanie znie omnoho atraktívnejšie, ako to je v skutočnosti. Ak máte na pláne po trojchodovom menu stráviť divokú noc, môže skončiť fiaskom. Nezabudnite, že dobrý sex je do veľkej miery aj telesná námaha. No a aj cvičiť sa odporúča až dve hodiny po jedle. Navyše rôzne črevné procesy znemožnia často plnohodnotné uvoľnenie. Tak isto máte prekrvené úplne iné orgány ako intímne. V tejto kombinácii skrátka nemôže byť milovanie očakávaným pôžitkom.

Využite tie správne hodiny

Muži majú svoje túžby ráno a u žien sa tiež túžba začína prebúdzať, ak je naladený správne aj partner. Ranný sex má pre telo aj množstvo pozitívnych benefitov. Vrátane balíčka hormónov šťastia na celý deň. Vaše telo nie je ani fyzicky ani psychicky unavené. Preto vás najlepšie zážitky čakajú práve ráno, alebo v skorom popoludní. Málo ľudí to však vie a vyberajú si skôr horšie časy. Preto sa ani nemilujú tak často, ani s takým pôžitkom, ako by mohli.

© Autorské práva vyhradené

4 debata chyba
Viac na túto tému: #sexuálny život

+ Pomáhajte s triedením odpadu, deti uvidia ako vám na tom záleží.
Zopár vecí sa pokazilo, avšak to nemusí byť len...

+ Choďte sa prejsť do prírody, vyčistíte myseľ a budete sa cítiť lepšie.
Peniaze nie sú všetko, uvedomte si, že...