Prekvapivé aj zábavné fakty o sexe. Toto netušia ani najväčší milovníci

Sex je skvelý za každých okolností. Podfarbený poznaním sa však stáva ešte zaujímavejší. Nielen kvôli ochrane zdravia a plánovaniu rodičovstva, ale aj pre lepší život. Pretože poznanie prináša do života iskru a do toho sexuálneho obzvlášť.

01.10.2020 15:00
sex, vzťah, intimity, šťastie Foto:
Sexuálny život vo vzťahu toho veľa prezradí o partneroch aj o ich zdraví.
debata (1)

Bez sexu vám hrozí workoholizmus

Vždy je lepšie na dôchodku spomínať na sexuálne zážitky, ako pracovné povýšenia. Ale niektorí ľudia to majú predsa len naopak. Vedci z univerzity v Gottingene v Nemecku zistili, že ľudia s minimálnym sexuálnym životom majú tendenciu venovať sa viac práci. Kompenzujú si tým do veľkej miery neuspokojenie v spálni. Keď sa preto budete pozerať na šéfa, ktorý je v práci od rána do večera, alebo kolegu, pre ktorého je práca všetkým, už viete, že ho môžete aj trochu poľutovať. Pretože kým si vy budete užívať, on bude pracovať.

Lepšie srdce

Sex a láska sú do veľkej miery skutočne záležitosťou srdca. Vedecké štúdie preukázali, že páry, ktoré sa milujú dvakrát do týždňa, výrazne znížili mieru infarktov u mužov a mieru mozgovej príhody u žien. Kvalitný sex prospieva srdcu a celému srdcovocievnemu systému. Tak prečo tento liek neaplikovať skutočne v predpísanej miere dvakrát do týždňa?

Sex ako účinný antioxidant

Antioxidanty všeobecne patria medzi najsilnejšie kalibre v boji proti voľným radikálom a rakovinovým bunkám. Ukazuje sa, že sex má silné slovo ako prevencia rakoviny prsníka. V magazíne The Breast Journal vyšla štúdia, ktorá našla paralelu medzi rozvinutím rakoviny prsníka u žien a ich sexuálnou frustráciou. Preto je pre zdravie ženy vždy lepšie nájsť si partnera, ktorý ich sexuálne uspokojuje, ako takého, ktorý sa namiesto toho venuje radšej pracovným povinnostiam. Navyše aj hra s poprsím môže byť práve momentom, kedy sa prípadnú rakovinu podarí odhaliť v skorom štádiu. Určite túto prevenciu nepodceňujte.

Sex nie je najpodstatnejší, ale nedostatok vás ohrozuje

Sexuálny život vo vzťahu toho veľa prezradí o partneroch aj o ich zdraví. Sex minimálne štyrikrát v mesiaci by mal byť štandardom zdravého vzťahu a prospieva aj telu. Ak máte sex raz za mesiac, alebo nebodaj ešte menej, tak ste skutočne ohrození. Bez sexu ochladnú vzťahy medzi partnermi. Začne sa vytrácať láska a vytvárať bariéra. Rovnako nepodporujete v tele tie správne procesy, aby ste boli psychicky v pohode a zdravotne v kondícii. Jednoducho ak vám chýba plnohodnotný sexuálny život, všetko začína ísť pomaly z kopca. Pritom na svete neexistuje príjemnejšia medicína a ľudia sa jej aj tak často dobrovoľne zriekajú.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #workoholizmus #fakty o sexe #antioxidanty #srdcové problémy

+ Motivácia príde, keď stanovíte jasné ciele vo vašom športe.
Zariaďujte si bývanie podľa vašich predstáv,...

+ Chráňte sami seba pred infekčným ochorením, buďte zodpovedný.
V oblasti financií sa vám začne dlhodobo dariť,...