Ako sa vyrovnať s odmietnutím? Len sa ním nenechajte prevalcovať

Nemôžete byť vždy úspešná. Odmietnutie je súčasťou života, či ide o prácu alebo vzťahy. A nie je dôvodom na to, aby ste sa "zložili".

25.09.2020 15:00
žena, smútok, rozchod, láska Foto:
Odmietnutie nie je príjemné, ale netreba sa kvôli tomu dlhodobo trápiť.
debata

Dištancujte sa od situácie

Byť odmietnutá je bolestivé. Napríklad, ak nezískate prácu, po ktorej ste vždy túžili, alebo, ak vám muž, ktorí sa vám dlhodobo páči predstaví svoju novú priateľku. Áno, je ťažké nebrať odmietnutie osobne. Ale presne o to by ste sa mali snažiť. Jednoducho, niekto iný sa na danú pozíciu hodil lepšie, muž, po ktorom ste pokukovali, sa jednoducho zamiloval do niekoho iného. Tieto veci sa nestali kvôli vašej osobnosti. Ak sme odmietnutí v láske, môže byť trochu ťažšie emocionálne sa dištancovať. Ale spomeňte si, kedy ste vy niekoho odmietli, aj to, prečo… Nebol v tom z vašej strany zlý úmysel, len ste k dotyčnej osobe nezahoreli tými správnymi citmi… A presne tak je to aj v opačnej situácii, kedy ste tou odmietnutou vy.

Nechajte svojim pocitom voľný priebeh

Nahliadanie na odmietnutie z inej perspektívy však neznamená, že by ste sa mali vzdať akýchkoľvek emócií. Ak ste smutná, že vás neprijali na vysnívané miesto, alebo sa vám chce plakať za bývalým, je to v poriadku. Uvoľnite svoje city… Nie je na tom nič zlé. Aj vďaka nim môžete odmietnutie spracovať a vyrovnať sa s ním rýchlejšie. Len sa sebaľútosťou nenechajte úplne prevalcovať.

Myslite pozitívne

Odmietnutie, ktorým sa zožierate, môže viesť k tomu, že sa vám nad hlavami tvoria tmavé mraky a vy vnímate iba negatíva. Ale najmä v ťažkých časoch je dôležité pamätať si na úspešné a pozitívne situácie vo vašom živote. Ako ste sa cítili, keď ste absolvovali skutočne výborný pohovor? Myslite na svojich priateľov, rodinu alebo na kohokoľvek, za koho ste v živote vďačná. Prijmite ich podporu, nechajte sa zabaviť a priviesť na iné myšlienky. Neúspešný pohovor môže znamenať lepšie miesto, ktoré na vás niekde čaká. Rovnako, ako úžasnejší partner, než ten, ktorý vás odmietol.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #kariéra #odmietnutie #psychika

+ Zamerajte sa na konzistentnosť, to je kľúč k úspechu.
V práci bude pre vás ťažké sa rozhodnúť, popremýšľať nad...

+ Súťažný duch vás posunie ďalej, než ste si mysleli.
Finančná nezávislosť je na dosah, pokračujte v úsilí....