5 dôvodov, pre ktoré muži odmietajú sex. Nevera nie je ani jeden

Muži sú stále vnímaní ako tí, čo majú chuť na sex nepretržite a odmietnutie sa rovná bokovke. Tento stereotyp je však potrebné v záujme zlepšenia partnerského vzťahu aj sexuálneho života čo najskôr zbúrať.

25.09.2020 13:00
Mužské libido hlási historické minimá! Foto:
Ani nevie prečo, ale nemá chuť.
debata (1)

Depresia

Muži sa snažia svoje vnútorné pochody pochovať hlboko v sebe. Sexuálny terapeut David McKenzie však hovorí, že depresia je v ostatnom čase jedným z najrozšírenejších príčin nezáujmu o sex a dokonca je základom aj pre erektilnú dysfunkciu. Ochladenie v posteli tak nemusí mať na svedomí radosť z novej partnerky, ale naopak smútok zo života. Skúste partnera vypočuť a nájdite si čas na intímny rozhovor. Citlivá žena rozpozná partnerove problémy.

Problémy s erekciou

Keď muž občas stratí erekciu alebo nie ej dostatočne pevná, je to prirodzené. Ešte nejde o žiadnu erektilnú disfunkciu. Na druhej strane jedno zlyhanie môže mužskej jeho mysle vohnať chrobáka strachu, že sa mu to stane znova a znova. Ukončil váš partner milovania predčasne, alebo skoro, prípadne sa na niečo vyhovoril? A zrazu nemá chuť? Skúste postupovať nežne, láskavo. Od masáže cez dlhšiu predohru. Bez toho, aby mal hneď pocit, že musí byť na počkanie v akcii. Pomôžete mu rozptýliť pochybnosti a lepší sex získate aj pre seba.

Pokles testosterónu

Ani nevie prečo, ale nemá chuť. A to nielen na vás, ale akosi už nepozerá ani na iné. Ak je po štyridsiatke, začal strácať testosterón. Ten klesá u každého muža približne od 35 roku života a po štyridsiatke sa to už môže prejavovať nezáujmom o intímny život. Vhodnou terapiou je kúpiť si permanentku do fitka. Cvičenie, beh, zdvíhanie činiek prirodzene nebudia v mužovi testosterón a ubúdať mu bude preto omnoho pomalšie ako rovesníkom. S lepším telom sa vráti nielen kondícia, ale aj chuť.

Vyčerpanie

Nevzniká len ako dôsledok toho, že na milostnú aktivitu vášho partnera čaká iná žena. David McKenzie uvádza, že 98 % mužov pri dôvode, prečo odmietnu sex odpovedalo, že to nemá nič spoločné s nezáujmom o partnerku, ale s vyčerpaním. Preto namiesto hnevu z odmietnutia skúste nájsť iné riešenie. Napríklad inú hodinu dňa na milovanie, alebo sa sústreďte viac na dni, keď máte voľno. Ani mužovi erekcia a libido nemusia pracovať na rozkaz, ak majú za sebou celý deň v práci, starostlivosť o deti, nákupy a podobne. Často potom hľadajú v posteli skôr oddych ako uspokojenie.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #libido #odmietnutie #erektilná dysfunkcia #chuť na sex #nechuť na sex

+ Venujte dnes svoj čas sami pre seba, potrebujete to.
Tímová spolupráca bude kľúčom k úspechu na pracovisku....

+ Vyvážená strava a pohyb sú základmi vášho dobrého zdravia.
Ukážte čo dokážete, neskrývajte si nápady len pre...